Vasember páncélt mennyiből lehetne megcsinálni? Alternatívák LENTEBB:
A váz és a burkolat lehetne eloxált aluminiumötvözetből, hidraulikus, vagy pneumatikus mozgatórendszerrel, az energiaellátást Farnsworth fusor oldaná meg, egyedül a repülés megoldása okozna gondot, bár ha energia van, akkor kicsi méretben is nagyteljesítményű sugárhajtómű építhető.
Alkatrészek elkészítéséhez egy CNC marógép kellene, mennyi a legolcsóbb?
Sztem max. 10 millióból meg lehetne csinálni.
Gondolkodjunk reálisan (fegyverek és szuperszámítógép nélkül...)
Vázanyag: kompozit (Szénszál + szén nanocső + epoxi gyanta)
(esetleg ha van pár száz embered, meg 5 éved rá, gyűjtögethetsz pókfonalat, az a legerősebb ma ismert anyag)
Repülés: Magas feszültséggel kivitelezhető antigravitáció, de az nem túl biztonságos, és testközelben erősen rákkeltő is, más módszert nem igazán tudok kicsiben! Utána a haladás már többféleképpen is megoldható, viszont szárny szerintem mindenképpen kell rá!
Energiaforrás: Ezt passzolom, ez talán a legnehezebb probléma az egészben! Ha kicsit leszállunk a földre, és nem akarunk vasember páncélt építeni, csak a való életet nézzük, mindenhol az energia előállítás, és tárolás a legnehezebb feladat!
ui: Szerintem a szuperszámítógép, és a fegyverzet, még egyszerűbb lenne, mint az összes többi! :D
Egyébként erőnövelésre sem a hidraulikus, sem a pneumatikus rendszer nem jó, mert nem túl hatékonyak!
Viszont a szén nanocső erre is jó!
Olvassatok utána, készítettek már szén nanocsőből mesterséges izomzatot, ilyenekből akarnak majd művégtagokat gyártani rokkantaknak!
GONDOLKODJUNK REÁLISAN EMBEREK!!!
Ez itt mind szinte lehetetlen!
Ez mind szép és jó, de sajnos csak fantázia!
Ha tudsz is repülni nagy teljesítményű sugárhajtóművel, épen nem fog hazamenni azt garantálom!!! A csontjaid pudingként néznének ki, az agyadról már nem is beszélve...
Hát jó... Lássuk csak:
Az aluminium jó is lenne, meg nem is. Az ötvözet könnyű, szóval jó, viszont nem bírja ki a magas hőmérsékletet.
A repüléshez nincs hely az üzemanyagnak, pedig lásuk be, az fontos ilyen szempontból.
A sugárhajtómű ereje akadályként elénk gördít "némi" G-erőt, és bár ezt ellensúlyozhatjuk valami folyadékkal a páncélban,például én a "lágy-szilikont" ajánlom, de akkor is a hányinger és az ájulás nem jó pont ebben a helyzetben, hiszen mégis csak a hangsebesség felével repülnél.
Utána ott az energiaforrás. Nem lehet ilyet találni, hacsak nem egy "kicsi" reaktort használsz, de ez is elvethető, hiszen életveszélyes. Tehát minden pénz kérdése. Ha az van, akkor minden összejöhet. Ha van annyid, mint Tony-nak, akkor simán.
Szerintem a repülés nem olyan fontos.. Lelövetni magad nem akarod ezért szerintem a páncél keménysége sem annyira fontos. Marad az erő és az energiaforrás..
Amúgy mióta megnéztem a 3.részt ez engemis nagyon érdekeltet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!