Mekkora méretű (vasmag, rézhuzal átmérő, menetszám, stb) elektromágnest kell készíteni ahhoz, hogy 36 volton megbírja az 500 watt teljesítményt anélkül hogy bármi károsodna?
I=P/U=500W/36V=13.88A
Ennyit kell elbírnia ez az harmadik kiindulási adatod, ami a huzalátmérőhöz kell.
Itt van egy táblázat rézvezetékek terhelhetőségéről:
Ebből kiolvasható hogy legalább egy ilyen huzal kell neked:
Tömör huzal átmérő [mm] - 2,77
Keresztmetszet [mm2] - 6,023
Ellenállás [ohm/m] - 0,00291
Max. áram [A] - 18,0697
Tömeg [g/m] - 53,55
Vagy ide beírod az értékeket:
Hogy ezek után a menetszámodnak mekkorának kell majd lenni, vagy a vasmagnak meg ezekből az oldalakból kinézed és kiszámolod:
Nagyon köszönöm.Még annyit elfelejtettem irni a kérdésbe,hogy egyenáramra gondoltam.Ebben az esetben is ugyanigy kell számolni?
Azon a linken olvastam amit küldtél
"Itt mindenki az AC- ből indult ki. Köszi, mert jó pár dolgot egyenesbe tett, de
DC-nél a helyzet teljesen más, mert a felvett teljesítmény teljes egészében hővé alakul. Erről kellene többet tudnom, hogy minél kisebb fogyasztással tudjak minél erősebb elektromágnest csinálni..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!