Milyen módszerrel lehet kiszámolni minél pontosabban a linkelt képen látható mértani ábra területét?
Darabokra kell bontani? Hosszú folyamat nekem -egy kezdőnek? Milyen képletekre van szükségem? Elnézést, hogy nem készítettem egy fehér alapon lévő fekete körvonalas makettet.
Facebook link
Én 3d tervező programmal számolnám ki de ha jól sejtem te matematikailag szeretnéd.
Később eszembe jutott, hogy nincsenek szögek megadva így a linkelt képen lévő bal alsót derékszögnek vettem a szerkesztésnél és vízszintesnek/függőlegesnek. A bal oldalon ami szemre derékszög lenne (gondolom) azokat is. A jobb oldalit pedig függőlegesnek. Ebből következett a többi. Fu na ha ez érthető volt :D Viszont. Mivel nincsenek szögek megadva csak pár feltételezhető belőle így a többi szögeken ha változtatunk akkor más terület keletkezik. Vagyis ha a többi sarkot flexibilis pontoknak vesszük és csukló szerűen mozgatjuk akkor a második ábra szerinti szögekkel egy másik terület jön létre.
Ha egymásra fektetjük a két ábrát látszik az elmozdulás, a jobb oldali 225 cm-es szakaszt lefelé forgatva:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!