Valaki tud erre válaszolni?
A kérdés a következő
Hogyan oldják meg a fémkeretes üvegablakok hőtágulásának problémáját ?
A vas és az üveg hőtágulása nincs messze egymástól.
Megfelelő összetétel esetén közvetlenül üvegbevonatot is lehet felvinni vasra.
Repedésveszély inkább abból szokott előállni, hogy a vasban a hőterjedés sokkal gyorsabb és ezért sokszor nem a hőtágulás, hanem a hőmérséklet eltérése vezet repedéshez.
Amúgy igen, az üveg és a fém közt valamilyen rugalmas kötőanyag kell. Ez lehet elég sok féle.
Ha a fémkeretes üvegablakoknál az alu ablakkeretbe helyezett szigetelt dupla üvegekről beszélünk, ott az üveg hőmozgását nem fogják meg a kerettel, van hely a dilatációnak. A hermetikusan zárt dupla üveg blokk gumi tömítések közt van a keretbe helyezve.
Köszönöm első és utolsó.
Azért nem közvetlen a kérdést írtam ki, mert a fizika tanárom rákereshet, és megtudhatja honnan válaszoltam :)
Szégyelld magad.
Tudod, az nem baj, ha segítséget kérsz.
De ha azt várod, hogy valaki más majd megoldja a problémáidat, az már igen.
Elvileg egy évtized múlva már dolgoznod kellene, és NEKED megoldani a problémákat.
Hogy akarsz felkészülni erre?
Nem egészen értelek :D
Nyilván nem azért tettem fel a kérdést, mert akkora egy naplopó vagyok, hogy majd más megoldja helyettem, hanem.azért, mert én próbálkoztam, utánanéztem, de nem találtam magyarázatot a problémámra (szüleim kérdeztem, tankönyvben és Interneten is próbálkoztam, de nem találtam választ)
Tehát nem azért fettem
Nem egészen értelek :D
Nyilván nem azért tettem fel a kérdést, mert akkora egy naplopó vagyok, hogy majd más megoldja helyettem, hanem.azért, mert én próbálkoztam, utánanéztem, de nem találtam magyarázatot a problémámra (szüleim kérdeztem, tankönyvben és Interneten is próbálkoztam, de nem találtam választ)
Tehát nem azért tettem fel, mert nem érdekel, és majd más úgyis megcsinálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!