A sötét anyagra is hat a gravitációs erő?
Figyelt kérdés
A Föld gravitációját nem zavarná az meg, ha egy sötét anyag foszlány elhaladna a Föld mellett? Pl. ha egy föld tömegű foszlány. Úgy tudom sokkal nagyobb tömegben van jelen a világűrben a sötét anyag, mint a sima anyag.2017. szept. 10. 19:28
21/23 EagleHUN válasza:
" Nem tudom... de valószínűleg repül szét, hiszen kiment belőle a sötét anyag, kicsi a gravitáció. Nyilván sokkal nagyobb lesz, esetleg egy része örökre kirepül belőle.
"
Így van pontosan:
22/23 A kérdező kommentje:
Most hozzáfűzném, hogy amíg fogalmazok, sok idő eltelik, és sokszor már meg is érkezik a válasz. Tehát a legutóbbi hozzászólásomból a legtöbb olyan hibát, amelyre közben válasz érkezett, kijavítottam fejben, tehát lehet, hogy olyat mondok, amire előzőleg megválaszoltátok, hogy nem úgy van, ezért bocsánat, de közben fejben már tudom, hogy ha hülyeséget írtam :)
2017. szept. 10. 23:29
23/23 anonim válasza:
Nem csak a sötét anyag létezik, ami átmegy a másikon. A neutrínó pl. majdnem ilyen, és az nem "sötét".
Igazából ami nem hat kölcsön az adott anyaggal, az át is megy rajta - akkor is, ha mással amúgy kölcsönhat, és így ismerjük is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!