Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Augusztus 20-án miért van...

Augusztus 20-án miért van rossz idő kb.20 éve folyamatosan?

Figyelt kérdés
2017. aug. 19. 17:45
1 2
 1/12 anonim válasza:
Azért, hogy könnyebb legyen a meterológusok dolga.
2017. aug. 19. 18:13
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
A románok csinálják vegyszerekkel, hogy a magyarok ne tudjanak ünnepelni.
2017. aug. 19. 18:25
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Tavaly teljesen jó idő volt augusztus 20-án. Tehát máris nem igaz a kérdésbe bújtatott kijelentés.
2017. aug. 19. 18:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Az en emlekeim szerint meg mindig jo ido van, akarcsak majus 1-en.
2017. aug. 19. 20:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Mert ilyet rendelnek. Ennyi. :D
2017. aug. 19. 21:58
 6/12 Mojjo ***** válasza:
67%
Soros.
2017. aug. 19. 23:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Tavaly ilyenkor kánikula volt.
2017. aug. 20. 02:02
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Kenyerem javát már megettem, így talán komolyan veszitek a válaszomat. Talán...

A Kérdező megfigyelése részben igaz.

A tudományos alapú választ az időjárással foglalkozók - ha itt vannak olyanok - meg tudják adni.

Igen, sokszor fordult elő az, hogy augusztus 20-a környékén megváltozott az addigi időjárás, és az addigi nyári napok megszűntek.

Van az időjárásban egy periodicitás, s ezt a kellő tapasztalattal, és a jelenségre érzékenyek meg is szokták figyelni.

Például: ha Medárd napján (június 8-án) esik az eső, akkor a további 40 napban esős kell számítani. (népi megfigyelés... Talán az idősebbek hallottak erről.)

Vagy: egyik munkatársam hívta föl még annak idején arra a figyelmemet, hogy a legjobb strandidő, nyári idő a július vége - augusztus első fele, az ő megfigyelése szerint. Akkor érdemes elmenni nyaralni.

Az én, augusztus 20-ára vonatkozó megfigyelésem, hasonló a Kérdést föltevő megfigyeléséhez, csakhogy ez nem 20 éves, hanem több mint 50 éves tapasztalaton alapul. (....)

Természetesen vannak, voltak olyan évek, amelyek kivételek vagy kivételek voltak.

De ÁLTALÁBAN tényleg így van: megváltozik az időjárás az e körüli időpontokban.

És ennek nem politikai, hanem természeti okai vannak, amelyre, mint írtam, a választ az ezzel a tudománnyal foglalkozók tudnák megadni.

Várom tehát én is, a Kérdezővel együtt, a választ.

Lévén ez a kategória a Tudományok, Alkalmazott tudományok kategóriája...

:-)

2017. aug. 20. 09:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Természetesen vannak, voltak olyan évek, amelyek kivételek vagy kivételek voltak.

De ÁLTALÁBAN tényleg így van: megváltozik az időjárás az e körüli időpontokban. "

Aláírom, valóban így van. De hát ugye augusztus a nyár utolsó hónapja, és 20-a is a hónap utolsó napjai közé tartozik, szóval szerintem egyáltalán nem meglepő, ha ezen időpont körül már változékonyabbá válik az időjárás.

Más részről, az, hogy aug. 20 körül már hajlamos megváltozni az időjárás, továbbra sem azonos azzal, hogy aug. 20-án folyamatosan rossz idő van már kb. 20 éve. Tehát a te leírásod részemről maximálisan elfogadható, míg a kérdező megállapítása továbbra is egy hamis megállapítás, ami nem fedi a valóságot.

2017. aug. 20. 09:56
 10/12 dellfil ***** válasza:

A #8-s válaszolóval egyetértve én is azt mondom, hogy nem csak húsz éve van ilyen tendencia. Azaz augusztus huszadika körül gyakran, és hirtelen "megszűnik a nyár".

Így van ez, mióta eszemet tudom.

(A hatvanas években voltam gyerek.) :)

Tehát ez nem újkeletű dolog.

(Persze egy újszülöttnek minden vicc új. :D)

A miértre már eléggé meggyőző válaszok születtek, ezért ebbe nem mennék bele...

dellfil

2017. aug. 20. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!