Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Erősáramú nyomvonal rajzot...

Erősáramú nyomvonal rajzot mivel lehetne készíteni?

Figyelt kérdés

Olyan kéne, amin 3 fázisnál pl nem 3 nki-t jelöl hanem 1-et és mellé van írva, hogy 3f pld.

Linuxos vagyok, de Windowsos megoldás is jöhet.

2017. júl. 15. 14:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Meglévő épületen belüli hálózatot kell dokumentálnom, mellékesen, van kamarai tag tanár aki leellenőriz, meg tőlle kérek segítséget, viszont autocad-et nem tudom megkerülni. Egyébként ha jobban utánanézel, technikus csinálhat tervdokumentációt meglévő installációról, kialakítani meg alakíthat ki szerelői nyilatkozattal új részeket... Nyilván nem én fogom az x ezer m2-es épület hálózatát megtervezni stb... Aztán ha valaki jön helyettem már dokumentált hálózatot kell karbantartania/üzemeltetnie, meg csak bővítéseket, módosításokat kell cserélnie.
2017. júl. 18. 17:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Természetesen vannak ilyen rendszerek. De egy rajz elkészítéséhez úgysem fogsz ilyet venni, megtanulni, mert túl drága és túl bonyolult. Tudom, majd megoldod okosban, letöltöd a törést hozzá és te leszel a császár a cégnél. Sokan gondolták így, aztán jött a néhányszor 10ezer eurós számla a tört CAD/CAM rendszer forgalmazójától, mert csodák csodája egy ilyen rendszer tudja használni az internetet is... Sok sikert a továbbiakban!

Egyébként, ha érdekel mi EPLAN-t használunk.

2017. júl. 18. 19:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Közoktatás, van hivatalos acad... :)
2017. júl. 18. 20:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát most így nem tudunk egy üzenetben megtanítani arra, hogy hogy kell az ilyen dokumentációkat megcsinálni AutoCAD-ben (vagy akármiben).

Akik több éve napi szinten használják az AutoCAD-et szakmájukban, mérnökként, még azok közt is sokan nem tudnak egy rajzot normálisan megcsinálni. És azt is 3x annyi idő alatt :-D mert nem ismerik úgy a programot és lehetőségeit.

2017. júl. 18. 20:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha "közoktatás" és az ott használt autocadet akkarod erre használni az megint nem OK. Azt csak az oktatással közvetlenül összefüggő feladatokra használhatod. De tényleg már a kérdésedből is látszik, hogy nagyon nagyon nem értesz hozzá. Nyomvonal rajzra nem rajzolunk NKI-t sem 3-at sem 1. Oda elosztókat rajzolunk és az elosztó rajzán szerepel, hogy mi van benne. De nem fogok itt most erről órákat mesélni.
2017. júl. 19. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!