Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha annyira fejlett a tudomány,...

Ha annyira fejlett a tudomány, akkor az időutazást miért nem találták még fel?

Figyelt kérdés
Miért jelent ez gondot még mindig? Vagy nem is dolgoznak rajta?

2017. júl. 6. 21:05
1 2
 11/18 Vree ***** válasza:
67%

Valahol nagyon el vagy tévedve, egyelőre repülő autók vagy robotvégtagok sincsenek, hogy jutott eszedbe rögtön a fődíjat követelni? xD

Ha a lehetséges technológiai fejlettséget 1-10-ig pontozzuk, magának a világnak, térnek és időnek szerkezetébe belenyúlkálni mindig 10es fokozat lesz. Gondold végig, mi minden következne az időutazásból, ami hasonló szinten van. Végtelen ingyen anyag és energia, korlátlan utazás térben is, stb.

Az időutazás amúgy sem úgy működik, mint a mesében, hogy van valahol egy komplett hely, ami a "múlt", amit meglátogathatsz, mintha csak egy másik szoba lenne. Ami volt, elmúlt, ha vissza akarod fordítani, akkor az egész jelent kell visszafordítanod, az összes lefolyt folyamatot.

Amúgy kit érdekel az időutazás: Hol van az örök élet? Hol vannak a feltölthető agyak? Hol van a mindent gyógyító panacea?

Engem sokkal jobban izgat, hogy megélem-e. :D

2017. júl. 6. 23:58
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg van időutazás folyamatosan mert mialatt kiírom ezt a választ egy percel előrébb vagyok mint amikor elkezdtem :)
2017. júl. 7. 01:55
 13/18 anonim ***** válasza:
70%

A múltba is betekinthetsz! Akár melyik este. Csak nézz fel a csillagokra. A fényük nem a jelent mutatja! Egy komolyabb távcsővel sok sok millió évvel korábbra visszanézhetsz. :)

Hogyan? Ugyanis ha egy csillag 10 millió fényévre van, akkor a fénynek 10millió év kell, hogy ide elérjen. Tehát ha látod akkor a 10mill évvel korábbi állapotot látod. Valamilyen szinten visszatekintettél a múltba.

A napnál is meg van ez, bár az csak 8perc. (abba ne nézz bele, csak megfelelő szűrővel)

2017. júl. 7. 07:53
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Nekem van 1 fluxus kondenzátorom, ha valakinek van még pár cucca hozzá, akkor átjöhet és összedobunk egyet a garázsomban
2017. júl. 7. 08:16
 15/18 2*Sü ***** válasza:
78%

Néhány probléma, ami eszembe jutott:

A speciális relativitáselmélet miatt az idő függ a megfigyelő vonatkoztatási rendszerétől. Ami az egyik megfigyelőnek már múlt, az a másik megfigyelő számára még lehet a jövő. Ez önmagában felvet erős kérdéseket, hiszen ami az egyik embernek akár a jövőbe utazása, ami nem sérti a kauzalitást sem, az a másik számára hogyan néz ki, aki számára már mindkét esemény a múltban van?

A Föld forog a tengelye körül, közben kering a Nap körül. A Nap kering a Tejútrendszer középpontja körül, ami meg szintén mozog. Nincs fix vonatkoztatási rendszer. Ha még egy féregjárat képzelünk el, ami összeköti a téridő két különböző időpontját, akkor még elméletileg elképzelhető lenne az időutazás – azt tegyük félre, hogy egy ilyen görbülethez mekkora energia kell –, de felmerül a kérdés, hogy a tér mely pontjait köti össze a féregjárat? Itt a Földön könnyű azt mondani, hogy ez a térnek azon pontja, ahol tegnap is voltam, mert van egy önkényesen meghatározott viszonyítási pontunk, de úgy az Univerzumban ez értelmezhetetlen. Nem csak időben, de térben is kellene utazni, ha a laikus által elképzelt időutazást nézzük, csak itt a térbeli távolság már kicsit problémás…

Vagy tegyük fel, hogy a féregjárat két pontja térben elég közel van egymáshoz, és egy holnapi és egy holnaputáni időpontot fog összekötni. Az egyik végén holnapután berepül egy részecske. Legyen praktikusan egy foton. Ez holnap ki fog lépni a féregjáratból, de tegyük fel, hogy vagy ő maga, vagy egy általa közvetett módon gerjesztetett foton is elérkezik holnapután a féregjárat „bejáratához” (az eredeti fotonnal együtt). Így már két foton lép ki a féregjáratból, ami aztán újabb fotonokat gerjesztenek, vagy maguk érnek el a féregjárat bejáratához, amibe már négy foton lép be, stb… A féregjárat úgy gerjedne be, mint egy hangszóró elé tartott mikrofon, csak itt nincs maximum hangerő, ami ennek gátat szabna. A féregjárat két vége között végtelen mennyiségű foton létezne? Ha csak 1% esetleg már irányt vesz, akkor hirtelen végtelen energia árasztaná el az Univerzumot? Ha csak egy ilyen féregjárat létezett volna valahol valamikor az Univerzumban, akkor az katasztrofális következményekkel járt volna.

2017. júl. 7. 11:04
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

Tudom, hogy komoly tudósok is nyilatkoztak már az időutazásról, de szerintem a bulvársajtó számára leginkább.

Én azt gontolom, hogy azért nem lehet az időben ide-oda utazni, mert a múlt MÁR nem létezik, a jövő pedig MÉG nem létezik. Utazni pedig létező helyekre lehet.

2017. júl. 7. 19:42
 17/18 Shai-Hulud ***** válasza:
100%
Teljesen fölösleges ez a diskurzus, én már 5 év múlva feltaláltam.
2017. júl. 8. 22:01
 18/18 anonim ***** válasza:
A gyakorlati időutazás a jövőben soha sem fog megvalósulni, mert ha megvalósulna, akkor már régen tudnánk róla, hiszen ez következik belőle... :D
2017. júl. 9. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!