Tudományosan az időről?
Figyelt kérdés
Szeretnék többet tudni az időről. Vannak a témáról könyvek, cikkek, esetleg dokumentumfilmek?2017. júl. 6. 17:50
1/9 anonim válasza:
Van miből válogatni...
Hérakleitosztól kezdve, egészen Steven Hawkingig.
2/9 anonim válasza:
3/9 anonim válasza:
Rengeteg könyv van, csak idő nincs mind elolvasni...
4/9 A kérdező kommentje:
Esetleg valami konkrét könyvet mondanátok, (ami netán érdekes is)?
2017. júl. 6. 19:59
5/9 Vree válasza:
A kérdező konkrét könyvet vagy filmet kérdezett, ami csak ezzel a témával foglalkozik...Ilyet sajnos nem tudok mondani én se. :)
(Biztosan létezik, de én különböző forrásokból olvastam, nem tudok eg konkrét jó összefoglalót.)
Talán a
ból kellene kiindulni.
Az utóbbi elég jó gyűjteménye fizikai modelleknek.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2017. júl. 8. 07:54
8/9 anonim válasza:
Dávid Gyula fizikus ezen előadás sorozatából sokat megtudhatsz az időről (és még sok jó dologról):
https://www.youtube.com/playlist?list=PLvmPPekCnEZ9hLDnHWrNy..
9/9 anonim válasza:
Idő mint olyan, nincs- az idő egy etalon mozgás és ehhez a mozgáshoz hasonlítunk mindent! Az, hogy a tudatunk képes emlékezni arra, hogy tagnap a tárgyak hol voltak, ill. eltudjuk képzelni hogy holnap hol lehetnek --az más téma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!