Hogyan keletkezett a világűr? Tényleg a keletkezésekor keletkezett az idő és a tér is?
"a legközelebbi galaxis majdnem akkora, mint a legközelebbi csillag (a Nap)"
szabad szemmel, ez kimaradt.
Kérdező, egyben biztos lehetsz: NEM te fogod ezeket megfejteni a foteledből.
Még egyben szintén biztos lehetsz: ha ilyeneket írsz ide, hogy "így biztos kellett teremtő", akkor elég sokan fognak itt nagyon butának nézni téged.
Ugyanis amit írtál ezzel kapcsolatban, az már nem az ősrobbanás okairól szól, hanem a folyamatáról, és azt már ismerjük. Ott már nincs teremtő.
Tényleg: miért nem mész ezzel át a vallás fórumra?
"Ugyanis amit írtál ezzel kapcsolatban, az már nem az ősrobbanás okairól szól, hanem a folyamatáról, és azt már ismerjük."
Én az ősrobbanás okára vagyok kíváncsi, és úgy tudom azokat is részleteztem. Sajnálom, ha valahol véletlenül az immár bekövetkezett ősrobbanás folyamatába térek bele. De úgy gondolom jogosan térek rá az ősrobbanás folyamatára, amikor kijelentem lehetségesnek, hogy egy világegyetem van, egy téridő, és abban történnek ősrobbanások, akár végtelen sok.
Igen, mindez lehetséges. Mondom, hogy nézd meg Dávid Gyulát - nagyon érdekes, bár igen hosszú.
De amikor elkezded taglalni, hogy a világnak látszólag a Föld a középpontja - na, az már nem ősrobbanás. Ezt a jelenséget már ismerjük, és ez azt jelenti, hogy a világ mindenütt EGYFORMÁN tágul. A Föld pedig NEM a középpontja.
A tudomány ismer határértékeket, pl. az atombomba felrobbanása is ilyen lehet A termonukleáris robbanás lényegében magától következik be a kritikus tömeg hatására. Az ősrobbanás talán így következett be, ahogy írtad, egy gigászi tömegű fekete lyukból.
A tér-idő elméletet én így képzelem el:
Amikor az atomokat felfedezték, úgy emlékszem Laplace - nak volt egy olyan gondolata, hogy kicsiben is az játszódik le, mint nagyban, vagyis az atommag a Nap szerepét, az elektronok a bolygókét játssza. Ma már tudjuk, hogy ez nem igaz, de in theorotice most mégis fogadjuk el.
Ha a világegyetemben történik egy nóva, vagy szupernóva robbanás, akkor ott létrejön egy mini világegyetem e szerint, ahol új anyagok keletkeznek. a robbanás előtt az anyag viszonylag kis területen zsúfolódik össze és maga a robbanás is lényegében magától következik be.
A tér-idő fogalma így érthetővé válik és a kialakuló mini világegyetem kora, mérete és állapota hasonlítható a mi világunkhoz azzal együtt, ha azokon az elektronbolygókon léteznek értelmes lények, akiknél egy év az elektron egy fordulatának felel meg, aligha tudnak bármit is érzékelni a saját világegyetemükön kívül.
Ezzel lényekében azt akarom mondani, hogy a valódi Univerzum sokkal, de sokkal nagyobb, a mi világegyetemünk ennek csak parányi része, de mi azt soha nem fogjuk tudni érzékelni.
Maga a világ kialakulása persze így sem lett meghatározva, megértve, csak eltolva egy nagyobb dimenzióba, egy sokkal nagyobb tér-időbe.
Hogy a tudomány nem tudja az egy dolog, de talán ez
segít végre tisztán látni, a sok orbitális butaságokat.
Az ok magától értetődő:
https://www.youtube.com/watch?v=3ZwhZxmx59k
A leírásba némi pót infó is van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!