Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Tegyük fel, hogy lebegek...

Tegyük fel, hogy lebegek mondjuk 1 méterrel a föld felett. Lehet, hogy "kifordul" alólam a Föld?

Figyelt kérdés
2010. máj. 17. 11:43
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Ezen gondolkodtam,de ha már teleportálunk,akkor mindegy ha oda,ahová menni szeretnénk:D.Inkább írok egy regényt ebből a sok sületlenségből,amit összehordtam,ott úgysem kell betartani a fizika törvényeit,
2010. máj. 17. 14:35
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Az a kor szerencsére már elmúlt, amikor helikopterrel mentek a Holdra, manapság a sci-fi bizonyos igényességet és szakértelmet követel, sajnálom.

A gyűrű pedig elméletben is lehetetlen, mivel a Föld gyorsul (nem egyenes vonalú egyenletes mozgást végez), és a gyűrűnek mindegy, hogy benne hol van a gravitációs központ, ergo szépen ahogy a Föld kanyarodna be a Nap körül, a gyűrű menne tovább egyenesen, és bumm. Fizika.

De ha már van gyűrűd akkor egyszerűbb vonattal/repülővel utazni. INGYEN, energiabefektetés nélkül nem fogsz elérni semmit.

2010. máj. 17. 14:59
 23/41 A kérdező kommentje:
A helkopterrel nem a Holdra mentünk volna,kis butus :D
2010. máj. 17. 15:04
 24/41 A kérdező kommentje:
A megépítés alapvetően energiába kerül,az a "nagybefektetés".A gyűrű gravitációs középpontja a Föld középpontja.Alapvetően a műholdak sem rohannak neki a Földnek,hiába gyorsul,ahogy a nap körül kering,mert ugye nem kör pályán,hanem ellipszis alakú pályán működik a dolog.
2010. máj. 17. 15:09
 25/41 anonim ***** válasza:
A műhold és a gyűrű az két külön dolog. Amíg nem érted a fizikát, ne kötekedj.
2010. máj. 17. 17:16
 26/41 A kérdező kommentje:
Nem kötekszem,eszembe se jutott.A baj az nem ott van,hogy nem értem a fizikát,inkább nem ismerem,bár nem tudom melyik a rosszabb :D,
2010. máj. 17. 17:31
 27/41 anonim ***** válasza:
Ez a probléma alapból egy kicsit bonyolult neked. Nézzünk egy egyszerűbbet: ha egy buszban mész és felugrasz - vajon kimegy alólad a busz?
2010. máj. 17. 17:52
 28/41 A kérdező kommentje:
Iigen,volt egy ilyen vonatos példám,ha jól emlékszem.Alapvetően nem,mert az én sebességem is ugyanakkora,mint a vonaté,a környezethez,pl a vasútállomáshoz viszonyítva.Amikor felugrok,van lendületem,meg valami köze ennek is van a tehetetlenséghez.Szóval alapvetően attól még a sebességem ugyanannyi marad,de ami a sebességem fenntartotta,az az ugrás alatt nincs meg.Ha a vonat nem kap a vezetékekből energiát,az is megáll.Nem tudom,valahogy így képzelem.Tehát ha tudnék akkorát ugrani,hogy 4-5mpig a levegőben legyek,akkor sztem érezhetően más helyre kellene érkeznem.
2010. máj. 17. 17:58
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
A vonat azért áll meg, mert gördülési súrlódás lép fel a kerekei és a sínek között. Ha felugrasz a buszon és mondjuk lebegsz pár másodpercig (és a busz nem változtat a sebességén), akkor ugyanott raknád le a lábad, mint ahonnan felvetted, mert semmilyen erő nem hat rád ami miatt sebességet kéne változtass. A mágnesvasút (ahol ugye nincs súrlódás) is ugyanezt produkálná ha 1) tudna lebegni áram nélkül 2) nem volna légkör, azt ugyanis a közegellenállás lassítja le.
2010. máj. 17. 19:02
 30/41 anonim ***** válasza:

"a sebességem fenntartotta,az az ugrás alatt nincs meg."

Ezt ne mondd a fizikatanárodnak, mert nagyon szomorú lesz.

SOHA SEMMI NEM KELL AHHOZ, hogy sebességet fenntartson!!!

Ahhoz kell energia, hogy MEGVÁLTOZTASSA a sebességet!

Jelen esetben, ha LEVEGŐBEN mozogsz, akkor a levegő fékez le. Ha légüres térben mozognál, vagy - mint a vonaton - veled együtt mozog a levegő - akkor SEMMI nem fékez le, így nem is változik a (vízszintes) sebességed egy icipicikét SEM.

2010. máj. 17. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!