Honnan tudnék egyszerűen és olcsón UV A, B, C forrásokat szerezni?
Ásványgyüjteményemben már több UV reagens ásvány is van.
De nem mind reagál a "lágy" hosszabb hullámhosszú (leddel előállított) UV A-ra.
Ásványbörzén kifejezetten UV C-lámpákat használtak, de ezek ára "horrorisztikus". Az egyik illető azt állította hogy a szűrő miatt drága. (De mit is szűrt neki?)
A sima germicid cső használatára meg azt mondta hogy túl veszélyes. (30 másodperc alatti megvakulást említett. Hát nem tudom a wikin csak karciogén hatás van feltüntetve. Meg amúgy sem bele akarok nézni hanem "rávilágítani" pár ásványra. [link]
Jó kérdés hogy kell-e egyáltalán a C, és nem elegendő -e erre a célra a szoláriumcsőként könyebben beszerezhető és biztonságosabb B-s?
Tehát ahol nem elég az A-s hullámhossza, ott a B-s már kellő gerjesztést adhat?
Ha nem akkor honnan hogyan milyen szűrővel tudok biztonságos UV C-t előállítani?
Az alin van UVC led, és komplett lámpa is 10 dolcsi körül.
állatkereskedésben lehet kapni uv izzókat kapni olyan hőllők akik igénylik az uv megvilágítást azokhoz szokták használni. de arra nagyon figyelni kell, hogy legtöbbjük 6 hónap után elvesztik az uv tartalmukat.
az exoTerra márkanevet ajánlom, sokan dícsérik, nézz szét a gyártó honlapján
"de arra nagyon figyelni kell, hogy legtöbbjük 6 hónap után elvesztik az uv tartalmukat"
Igen erről olvastam mielőtt felraktam a kérdést.
De ezt a 6 hónapot a folyamatos használatra érti nem? Gondolom nem úgy hogy megveszem a csövet 2 hetente 1x 5 percre bekapcsolom és fél év után már nem jó az gáz lenne.
"Az alin van UVC led, és komplett lámpa is 10 dolcsi körül. "
Ez nagyon érdekelni kezdett!
Eddig azt sem tudtam hogy csináltak már ledet UVC-re is.
Igaz a 280nm-el a legnagyobb hullámhosszú C-s de sebaj.
Mivel nem kell nagy teljesítmény (nem fertőtleníteni akarok vele) így ez tökéletes takarékos megoldás lenne!
Persze ennek mennyi az élettartama a csövekhez képest?
(Meg ahogy látom a tápegységet, áramkorlátozást nekem kell megoldani hozzá, de elektroműszerészként ez nem probléma. :)
)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!