Tenyésztőreaktor házilag? És valaki meg is próbálta?
Szerintem ha kitartóan átforgat pár tízezer köbméter itthoni bányameddőt, akkor lehetséges üzemanyagnak valót összeszedni. Esetleg kicsákányol egy új tárnát Pécs mellett :D
Szerintem a problémásabb része a nyersanyagot betölthető formába hozni, főleg házilag.
De ha esetleg belevágnál szólj és beszállok, flex, hegesztő szögvas van itthon :D
"sajnos bele is halt a sugárzásba"
A wikipédia szerint alkoholmérgezésben halt meg.
"Hahn's father has since confirmed that the cause of death was alcohol poisoning."
Így van végül alkoholmérgezésben halt meg. A fiatalkori hülyesége után bár kemény sugárdózist kapott azt túlélte.
Sőt utána atommeghajtású anyahajón dolgozott igazi reaktorral!
És miután leszerelt még atomerőműben is dolgozott!
Érdemes végigolvasni a cikket az életéről.
Természetesen nem kívánok semmi hasonlót csinálni, bár én ásványokat gyűjtök és nem bánnék pár "ritkaföldfém" ásványt a gyűjteményemben, semmit nem csinálnék velük. (Pl egy kis uraninit vagy ilyesmi eláldogállna ott sokáig...)
Amit viszont a cikkből leszűrtem: A srácnak szerintem sikerült az izzóharisnyákból kinyert Thóriumot U233 -á alakítania és az elindult lefelé a bomlási soron.
Tehát a tenyésztése végülis sikeres volt.
Önmagában "felaktivizálás" nélkül egyik összegyűjtött elemtől sem kapott volna nagy dózisokat.
Meg nem kellett volna az egész műhelyét mentesíteni (elbontani) ha ez nem így van.
A cikk is írja hogy ólomlemezekkel védekezett.
És ez is kevésnek bizonyult, ez is bizonyítja hogy nem csak úgy egymás mellé pakolgatta az elemeket...!
Végül a kiszabadult radioaktivitást érzékelték és úgy találták meg!
Mindez 17-évesen azért valljuk be elég nagy teljesítmény még ha jó vége nem is lett a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!