Ha kiszárított citrom, vagy narancshéjet meggyújtunk, érdekes fényjelenségek közepette ég el, mi ennek a magyarázata?
Nem tudom mire gondol a kérdező, semmi különöset nem láttam amikor kipróbáltam.
De ez nem jelenti azt, hogy ilyen nincs. Lehet kezelve volt valamivel a kérdező mintája, és az enyém nem. (citrom héja volt a tesztalany)
Esetleg videó?
én videót sajnos nem tudok készíteni, mert nincs kamerám. személy szerint kiszárítottam két narancs héját, csontszárazra. a kályha tetején, enyhén meg is pörkölődött. aztán magam sem tudom mi okból egyet betettem a kályhába, a parázsra. olyan érdekes szúró lángot produkált, mint az acetilén hegesztő. ezután próbáltam gyufával meggyújtani, az eredmény hasonló volt. végül rákerestem a neten és meg is találtam:
A narancs termését borító külső terméshéj bőrnemű, illóolaj tartalmú mirigyekben igen gazdag.
A kiszárított, nedvességtartalmát elvesztett terméshéj még tartalmazhat ilyen illóolaj tartalmú mirigyeket. Ezek az illóolaj mirigyek okozhatják az érdekes - nem egyenletes - égést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!