Ebben a lámpában mégis mi vezeti az áramot az égőbe?
Több hasonlót is láttam, mármint ahol csak két fém ilyen tartóléc tartja a tetejét... de vezeték sehol se megy fel bele, és gondolom a két cső közepében sem lehet, tekintve, hogy alul és felül is ki vannak lapítva a mozgathatóság miatt, azonkívül mivel állítható magasságú, a vezetéknek helye sem lenne ahol elférjen ha alacsonyra van téve.
Akkor hogy működnek?
> „gondolom a két cső közepében sem lehet,…”
Szerintem egyszerűen csak annyi van, hogy ezt rosszul gondolod.
Ja értem, így már világos. :)
De attól, hogy 12V, még az áramerősség függ nem? Gondolom valami alacsony fogyasztású a belevaló égő is.
"De attól, hogy 12V, még az áramerősség függ nem? Gondolom valami alacsony fogyasztású a belevaló égő is."
Igen, az áramerősség a feszültségtől és az ellenállástól függ (Ohm törvénye). Ennél a lámpánál a fényforrás egy 35W teljesítményű halogén izzó. Ez az égő kap 12V feszültséget. 35W/12V=2,9A vagyis a fém teleszkópokon kb. 2,9A áram fog folyni.
Váltóáramot.
Telefon töltő elég érdekes lenne váltóárammal.
Egy izzónak pedig tökéletes a váltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!