Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az idő csak mesterséges fogalom?

Az idő csak mesterséges fogalom?

Figyelt kérdés
Sziasztok, picit olvasgattam, inkább csak úgy járt az agyam es arra a következtetésre jutottam, hogy az idő csak egy mesterséges mértékegység, csak az emberek számára fontos. Vagy is az univerzumban minden erők hatására történik mint itt a földön is... Pl. nem azért kell fel a nap mert itt az ideje, hanem mert a föld olyan pályát ér el a nap körül. Tehát az idő maga csak az emberek számára fontos tényező, viszonyítási alap de tulajdon képen nem létezik.. Igy maga pl. az idő utazás sem lehetseges, hanem helyette az univerzumot kellene egy regebbi pillanatára vissza állítani. Vagy pl. fekete lyuk sem az időt nyeli el (persze mindent vonz), hanem az univerzum energiáit (gravitáció, tagulasi energia) így ezért érzékelhető idő változás a fekete lyuknal. Szerintetek van vmi helyesseg a gondolatomban?
2016. nov. 8. 15:23
1 2
 11/15 Salx Narval ***** válasza:
Hát igen még az is kérdéses, hogy mai szemmel embernek tartanánk e egyáltalán a jövőbeli utódainkat, de ez fordítva is igaz. Minden lehetséges én viszont örülök, hogy nekem viszonylag egy élhető bolygó és kor jutott, még ha nem is tökéletes de legalább még vannak természetes dolgok a világon. Én úgy gondolom ha fennmaradunk meghódítjuk a világúrt előbb utóbb.
2016. nov. 10. 07:37
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A másodperc egyenlô a cézium-133 atom két hiperfinom szintje közötti átmenetkor fellépô sugárzás 9 192 631 770 rezgésperiódusának idôtartamával.

Ez emberek nélkül is ennyi.

2016. nov. 10. 14:57
 13/15 anonim ***** válasza:

"hogy az idő csak egy mesterséges mértékegység, "

Az idő nem mértékegység. Az óra, a perc, a másodperc, az igen, de az idő nem az, mint ahogy a távolság sem.

2016. nov. 13. 20:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Van egy könyv, Az idő rövid története. Neten megtalálható, könyvtárból kölcsönözhető.
2016. nov. 14. 09:43
 15/15 anonim ***** válasza:

"Az idő csak mesterséges fogalom?"

Persze, csak mi, emberek találtuk ki.

2018. okt. 17. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!