A 118-as rendszámú atomnál létezik nagyobb rendszámú atom?
Hadd kotyogjak bele MrPifta válaszába!
Jelenleg nem ismerjük gyakorlati hasznát a nagy rendszámú instabil elemeknek.
@6: 126-osat jó eséllyel elő lehet állítani. Majd egyszer. Hogy mi ennek az értrlme, azt én személyesen nem tudom, de ez nem jelenti azt, hogy nincs.
A jövő viszont aligha a megújuló energiaforrásoké. Ideiglenesen, kisegítésnek _talán_ jók, bár én nem vagyok róla meggyőződve, hogy akárcsak közelítőleg annyira környezetbarátak, mint ahogy az emberek általában gondolják róluk. A jövő a fúziós energiatermelésé.
Igen, léteznek a 118-asnál nagyobb rendszámúak is, - csak mint többen írták - nagyon rövid élettartalmúak.
Ám lehet, hogy létezik egy (vagy több?) "úgynevezett sziget(ek)". :)
Hogy miért érdemes egyáltalán kutatni bármit is, amelynek nem biztos, hogy "haszna" lesz? Mármint a közeljövőben.
Nos azért, mert nem szabad (nem szabadna) "kiherélni" a tudományos kutatást azzal, hogy csak a rövid távú célokat vesszük figyelembe, mert ez hosszabb távon a tudomány halálát jelentené.
"A jövő a fúziós energiatermelésé."
Nagyon egyetértek! :)) Kösz Mojjo! Ez egy kulcsmondat. :D
dellfil
Bocsánat, az "úgynevezett sziget(ek)" helyett: "úgynevezett stabilitási sziget(ek)" a helyes! :)
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!