Mit jelent az alábbi meghatározás? Inverz függvény
"A matematikában inverz függvény (vagy más néven inverz leképezés) alatt olyan függvényt (illetve leképezést) értünk, amelyhez létezik egy ... "
A folytatást nem tudom belinkelni.
Azt hiszem, már menni fog.
De egy egyenes hogy lehet 45 fokos?
"a 0-n átmenő 45 fokos egyenes"
Egy egyenes csak egy más valamivel zárhat be fokot, nem?
Persze. Egy egyenes csak másvalamihez képest lehet 45 fokos. Ha felrajzolod a koordinátarendszert és meghuzod az y=x egyenest, rögtön látni fogod, hogy az x tengellyel is, de az y tengellyel is 45 fokos szöget zár be.
Általában a derékszögű koordinátarendszerben az x tengely pozitív félegyeneséhez szoktunk vonatkoztatni.
Remek meglátás, kérdező. :) Tetszik nekem az ilyen gondolkozó ember :)
Jól válaszolt az előző.
Hát fogjuk rá, kb így nézne ki, ja.
Amúgy az ábrának csak annyi az értelme hogy az inverz függvény ugyanaz mint a sima, csak visszafele.
Most jöttem rá, hogy az y=x valószínűleg azt jelentheti, hogy egy y számhoz mindig az x számával megegyező szám van rendelve.
Tehát 1-hez 1, 2-höz 2, stb...
:)
Remélem, nem tévedek.
És köszi a türelmetekért.
így van így van :D
ezért lesz az a 45 fokos egyenes
Ez így hülyén sikeredett: egy y számhoz mindig az x számával megegyező szám van rendelve.
Inkább így: egy y számhoz mindig a számával megegyező számú x szám van rendelve.
Csak megjegyeztem.
De azért így is megjegyezted, mit akarok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!