Szerintetek létezhet az örökmozgó?
"Maci!Miért nevezel tudatlannak?"
Azért nevezlek annak, mert az vagy :) Örökmozgó nem létezik, milliószor elmondtuk, hogy alapvető fizikai törvényeket sértene a létezése. Ha te ezt nem vagy képes elfogadni úgy, mint a fizikusok 99.9%-a akkor igenis ostoba és tudatlan vagy. Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz. Az összes vagyonom rád iratom, ha te valóban rendelkezel ilyen szerkezettel...
maci
Hoppá, hoppá, visszatáncolás szagot érzek.
Az örökmozgó nem attól örökmozgó, hogy hogyan veszed ki belőle a kinetikus energiát. Attól örökmozgó, hogy nem kell energiát befektetni a mozgása fenntartásához. Archimedesz óta tzdjuk, hogy mozgó csigák sorával bármilyen nagy erőt ki lehet fejteni egy géppel, tehát pusztán az, hogy te a géped egyik végét bármekkora generátorra rá tudod kötni, nem jelent semmmivel se többet. Az a kérdés, hogy mi van a másik végén, mitől mozog. Felhúzod, rugó van-e benne, szél hajtja, hőmérséklet különbséget használsz ki, stb.
Azt írod, gravitáció. Azaz van egy súlyod, ami fentről valahogy lekerül, s eközben munkát végez. Eddig jó. De ha lent van a súly, hogyan kerül vissza? Ha neked kell visszavinned, az nem örökmozgó. Ha a egyszer felvitted, és utána elindítod, és örökké ismétli a felkerülés-lekerülés (közben munkavégzés) ciklust, akkor örökmozgó. De csak ha ehhez a ciklushoz semmi külső energiát nem használ, azaz nem kell fújni, melegíteni, napocskával süttetni, vizet csurgatni rá, stb.
Szóval, van-e neked örökmozgód, vihetem-e a tulajdoni lapokat és a lakáskulcsot Fejér megyébe?
Hát én azt mondom, hogy ha egy örökmozgó örökké mozog, de 100 évente csapágyat kell cserélni (és olyankor újraindítan), az belefér. Ha megvan az elv ami alapján örökmozog, akkor hidd el, nagyon hamar le lesz gyártva hozzá az örökéletű csapágy.
Az viszont nagyon fontos, hogy a működési ciklusa során ugyanaz a súly ugyanabba a magasságba kerüljön vissza újra és újra úgy, hogy közben a rendszer nem lassul.
Szóval kezdetnek az is megtenné, ha írnál pár sort a pontos működési elvéről vázlattal vagy ilyesmi, esetleg volna róla videód. Aztán én összebeszélek macival és egyszer meglátogatjuk ezt a híres gépedet, amiről ha mégis kiderül hogy nem örökmozgó, akkor persze az utiköltség - ez így elég fair - téged terhel. Nos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!