A réz és a vas száraz környezetben is reakcióba lép egymással?
Összetévesztesz valakivel.
57F
Lehet, de nem biztos. :)
Miquel nevű felhasználó válasza:
Nekünk pont az orvosin mondták: A nap az orvosi egyetemen is 24 órából áll. És akkor még ott van az éjszaka is! :-))
Egyébként a legkomolyabban mondom: ideje mindenkinek arra van, amire szakít magának.
A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
Attól függ, mit értünk reakció alatt. Galvánelemet nem fog létrehozni elektrolit nélkül.
De sima felületi kontakttal némi kölcsönös diffúzió biztosan lesz.
Elektrokorrózióhoz is kell korrozív környezet.
Későn érő típus vagyok, kedves #4-es. :-))
20 évesen az útkereső időszakomban valóban előfordultam az orvosin (is).
Pontosítom a kérdést, Vadmalac.
Egy belülről fűtött (8-900 fok) vascsőre szeretnék egyfajta hőcserélőként vegytiszta rézcsövet tekerni. Az érdekelne, hogy ilyen körülmények között egy 2mm-es vascső elkorrodál-e ennek az istennek az idejében, vagy legalább az én életemben kibírja-e?
Évezredeken át a gyereknevelés bevált módszere volt a testi fenyítés. Aztán jött Benjamin Spock, aki ugyan maga is verte a gyerekeit, és valóságos agresszor volt, de írt egy könyvet, amit világszerte felkaptak. Mára odáig fajult a dolog, hogy mindenki tud gyereket nevelni, kivéve azt, akinek van. Társadalmi szintű elvárás lett, hogy még egy hangos szó se hagyja el a szülő ajkát, mert megsérti vele a gyerek mimózalelkét. A tanár kezéből is kivettek minden érdekérvényesítő, urambocsá' fegyelemfenntartó eszközt, szülő és diák közös erővel veri el rajta a port, ha csúnyán merészel nézni a deviáns nebulóra.
A kérdésre tehát igen a válasz; minél több jogot kap a gyerek és minél inkább elsilányul a kötelezettségeinek érvényre juttatása, annál elkényeztetettebb lesz. (Sanyarú sors vár majd rá a felnőttkorba lépve, de ez már egy másik történet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!