Egy mágnessel mit lehet csinálni, hogy ne vonnza a fémeket? Pl berakni valamilyen fém dobozba stb
Acéllal, lágyvassal árnyékolható, gyengíthető.
De a jó árnyékoláshoz minden irányból kell ám árnyékolás, mert az erővonalak minden irányban mennek a két pólus közt és körül.
Mondjuk egy vastagfalú vasdobozba tett mágnes tűrhetően árnyékolt lesz, de nem tökéletesen, mert a vason a mágnes mindenképpen produkál valamennyi mágneses megosztást, vagyis gyengébb, de mégis létező új pólusokat, erővonalakat.
Izolálni is lehet. Nálam fa dobozban van, ami 6 mm vastag és a speiz felső polcán van a lekvárok mellett.
Semmilyen zavaró hatást nem észleltem még, pedig régi, tárcsás telefonból kivett, erős mágnes.
"Nálam fa dobozban van"
Világi, új távlatokat nyitottál előttem a mágnességben :-)
"Izolálni is lehet."
Hát persze, csak úgy, hogy elrakod Q messze attól a dologtól, amit zavarna. :D
A fadoboz annyit "izolál", mintha folpackot akarnál golyóálló mellénynek használni. :)
Mintha én is ezt írtam volna, hogy messze kell rakni.
"Nálam fa dobozban van, ami 6 mm vastag"
Nos, számomra ebből a mondatból egyértelmű volt, hogy a fadoboznak szánt a kommentelő izoláló szerepet, különben minek írta volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!