Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A sárga szín tényleg vonzza a...

A sárga szín tényleg vonzza a méheket?

Figyelt kérdés
Mindig is féltem a sárgától, ugyanis fóbiám van a méhektől. Van ennek valami alapja?
2010. ápr. 11. 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Hát az apró rovarokat nagyon vonzza szóval lehet benne vmi.
2010. ápr. 11. 22:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert a bibék, a virágpor színére hajaz.
2010. ápr. 11. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Igen sajnos igaz. Én sem bírom őket ezért nem hordok nyáron sárgát!
2010. ápr. 11. 23:34
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

A méheket nem vonzza. Mivel a méhek nem szín, hanem szag/illat alapján tájékozódnak.

A sárga inkább a kisebb bogarakat vonzza (pl: muslinca), mivel azoknak nem túl fejlett a szaglószervük és a színek alapján tájékozódnak.

2010. ápr. 12. 01:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
23:34 vagyok... akkor nekem finom illatom lehet a méhek számára :D
2010. ápr. 12. 08:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket, nagyon hasznosak voltak :) De akkor most melyik? :DD Várok még válaszokat!
2010. ápr. 12. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Valami biztos van benne....

Életem legelső autója egy okker-sárga Lada volt.Valami strandról mentünk vissza a parkolóba és döbbenten láttam az autóm felett a rovarfelhőt.

Volt ott zöld Lada,fehér Lada,korall Lada stb...semmi nem érdekelte őket,én meg alig birtam megközeliteni az autót,és eltünni a helyszinről.

2010. ápr. 13. 15:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen is, meg se. A méhek más színspektrumon látnak mint mi, àllìtòlag nekik a sárga inkább zöld, tehát nem azért 'izgulnak rá' mert virágpor meg izé. Nekik némely virág színe olyan mint neked a dizsibe a szívószál, mikor világít a feketefényben. De asszem a National Geographic egyik műsorában azt mondták, hogy leginkább vonzó nekik emiatt az akác (pseudo akacia) virág. Pedig nekünk csak simán fehérnek tűnik.. A sárgára meg tényleg az ilyen maszat- bogarak mennek. Ha félsz a méhektől, talàn elégtételt nyújt, hogy ha a kis butus megszúr, kiszakad a segge és beledöglik..

Majré ellen meg a bátorság használ: Galoppozz el egy méhészhez, és direkt szúrasd meg az alkarod. A biztonság kedvéért vigyél egy ampulla 'calcimusc' injekciót, hátha allergiás vagy. Ne szarj, vízbe higítva kell meginni, nem kell beszúrni. Mikor a méhecskét neki nyomja a méhész a kezdenek, az egyszer azért szar, de utánna nem fosol annyira, mert annyira mégsem szörnyű, mint amire számítasz. Érdemes a méreg- zsákot, fullánkot kikaparni, mert amint látni fogod az 'lüktet', és pumpálja be a mérget. Tehát ha kikaparod kevesebb mérget pumpál be. Ne félj, egyél mézet. (Meg hódot, a fák miatt)

2010. ápr. 15. 10:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Erre még nem is gondoltam :D Ha egyszer rá tudom venni magam, megpróbálom. Köszönöm a válaszokat :)
2010. ápr. 15. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!