A sárga szín tényleg vonzza a méheket?
A méheket nem vonzza. Mivel a méhek nem szín, hanem szag/illat alapján tájékozódnak.
A sárga inkább a kisebb bogarakat vonzza (pl: muslinca), mivel azoknak nem túl fejlett a szaglószervük és a színek alapján tájékozódnak.
Valami biztos van benne....
Életem legelső autója egy okker-sárga Lada volt.Valami strandról mentünk vissza a parkolóba és döbbenten láttam az autóm felett a rovarfelhőt.
Volt ott zöld Lada,fehér Lada,korall Lada stb...semmi nem érdekelte őket,én meg alig birtam megközeliteni az autót,és eltünni a helyszinről.
Igen is, meg se. A méhek más színspektrumon látnak mint mi, àllìtòlag nekik a sárga inkább zöld, tehát nem azért 'izgulnak rá' mert virágpor meg izé. Nekik némely virág színe olyan mint neked a dizsibe a szívószál, mikor világít a feketefényben. De asszem a National Geographic egyik műsorában azt mondták, hogy leginkább vonzó nekik emiatt az akác (pseudo akacia) virág. Pedig nekünk csak simán fehérnek tűnik.. A sárgára meg tényleg az ilyen maszat- bogarak mennek. Ha félsz a méhektől, talàn elégtételt nyújt, hogy ha a kis butus megszúr, kiszakad a segge és beledöglik..
Majré ellen meg a bátorság használ: Galoppozz el egy méhészhez, és direkt szúrasd meg az alkarod. A biztonság kedvéért vigyél egy ampulla 'calcimusc' injekciót, hátha allergiás vagy. Ne szarj, vízbe higítva kell meginni, nem kell beszúrni. Mikor a méhecskét neki nyomja a méhész a kezdenek, az egyszer azért szar, de utánna nem fosol annyira, mert annyira mégsem szörnyű, mint amire számítasz. Érdemes a méreg- zsákot, fullánkot kikaparni, mert amint látni fogod az 'lüktet', és pumpálja be a mérget. Tehát ha kikaparod kevesebb mérget pumpál be. Ne félj, egyél mézet. (Meg hódot, a fák miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!