Mit kell elvégezzen egy olyan személy, aki recepciósként akar dolgozni?
Magam egészségügyi főiskolát végeztem, és recepciósként dolgozom... :S Angolul tudok némiképp, de szinte semmi extra elvárás nincs egy recepcióssal szemben.
Amit én tanácsolok:
- türelem, és higgadtság - ez az egyetlen adekvát válasz a sok tapló gyökér viselkedésére (jó néhány van!)
- gyűjts össze hasznos linkeket, amivel elütheted az időd, mert nálunk vagy rengetegen vannak, vagy órákat unatkozom a gép előtt
- beszélj artikuláltan, tagoltan, nyugodt hangnemben és hangosan.
- nem árt a jó arcmemória (nekem sajnos csapnivaló, de küzdök vele)
- sokat kell nyelni - majdnem elsírtam magam, mikor először kértek arra, hogy söpörjek fel, főzzek kávét stb. - a munka nem büdös, de friss diplomásként (kitűnő diplomával) rendkívül méltatlannak éreztem. Végül, megszoktam...
Tévhit:
Könyvet, értelmes dolgot nem tudsz csinálni a munkaidő kitöltetlen idejében. Mindig van ami megszakít (telefon, jön valaki, kérnek valamit stb.). Ez roppant zavaró, ha rákoncentrálsz egy dologra, egy jó könyvre, egy érdekes cikkre. Sosem jutsz a végére. Max képregény, de azt is csak poénból!
Sok sikert!
z
idegen nyelv...
jah,persze...angolul jol beszéle,németet is megértem,erre legtöbb csak szlovákul,lengyelül tud...ugyhogy kézzel lábbal mutogatok,webforditoval irok válaszemailt...
12 órázok...kegyetlen...12 órából másfél amikor vannak emberek,ez a kis és beköltözés órája,de amugy semmi...de ha belekezdek játékba könyvbe,akkor csörög a telefon...
mondjuk nekem jó,takaritani sosem kell,meg semmit,van takaritoszemélyzet,kávéautomata,meg étterem:D
meg van egy cica pár honapja,vele elvagyok:D
végzettség tényleg nem kell,csak törelem...sokszor volt már,h nem tudtam eldönteni,h sirjak,vagy üssek...
első válaszoló voltam
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!