A tiszta metamfetamin tényleg annyira káros?
Csak azért kérdezem mert sokszor jönnek rendőrök az iskolánkba és mondják hogy mennyire tönkreteszi az embert, mutatnak is képeket hogy pár év után mit tesz az emberrel.
Csak hogy azt tök figyelmen kívül hagyják hogy akik ezt a "speed-et" használják, abban a porban rengeteg egyéb mérgező anyagok vannak amik az utcai előálliítása alatt kerül bele (pl jód, ammónia, egyéb lítium sók, foszfor és több száz hasonlóan mérgező vegyületeket benne hagynak). Másrészt ezek az emberek szegény rétegben élnek és pénzük egészségügyi dolgokra nincs emellett gondolom a cigit is tolják rendesen.
Ez szerintem olyan mintha azt mondanák hogy akik napi egy doboz cigit elszívnak azok a nikotin miatt fognak úgy kinézni ahogy.
Tehát a kerdésem az hogy ha valaki tisztán használná metamfetamint (persze ne annyit hogy túl adagolja magát), és nem hagyná el magát akkor használata során mi történne a testével?
"Másrészt ezek az emberek szegény rétegben élnek és pénzük egészségügyi dolgokra nincs emellett gondolom a cigit is tolják rendesen. "
A drog nem tesz különbséget a pénztárca mérete között - ugyanúgy hat szegényre és gazdagra egyaránt.
"Csak hogy azt tök figyelmen kívül hagyják hogy akik ezt a "speed-et" használják, abban a porban rengeteg egyéb mérgező anyagok vannak amik az utcai előálliítása alatt kerül bele"
Csak hogy a fogyasztó nem hordoz magával mobil labort, igen túlnyomó többségük nem vegyész, szóval nem tud megbizonyosodni a pontos összetételéről.
"ha valaki tisztán használná metamfetamint (persze ne annyit hogy túl adagolja magát), és nem hagyná el magát akkor használata során mi történne a testével?"
1. Kimeríti a test energiatartalékait. Ez egyrészt aluszékonyságban/kialvatlanságban jelentkezik, de kihathat a keringési rendszerre is (akár agyvérzést, szívinfarktust is okozhat).
2. Függőséget okoz, így nem lehet arra számítani, hogy "nem fogja elhagyni magát".
3. Tartós használat esetén károsítja az idegrendszert - mint egy korai Alzheimer-kórban szenvedő.
"mert sokszor jönnek rendőrök az iskolánkba és mondják hogy mennyire tönkreteszi az embert, mutatnak is képeket hogy pár év után mit tesz az emberrel."
Nekik azért van némi rálátásuk a dologra, ők szedik össze az ilyen egyedeket - legrosszabb esetben a tűzoltók és a mentők segítségével az összeroncsolódott gépjárművekből.
"Ez szerintem olyan mintha azt mondanák hogy akik napi egy doboz cigit elszívnak azok a nikotin miatt fognak úgy kinézni ahogy. "
A nikotin sem egy ártatlan szer - nem hiába használják permetszerként.
a metamfetaminnal is az a gond, hogy nagyon gyorsan kialakul a pszichés függőség: ha valamihez azt használsz, akkor könnyebben tudod megoldani (mondjuk tanulásnál, nem leszel álmos, koncentrálsz rá stb...) és mikor legközelebb bármi nehézségbe ütközöl eszedbe jut, hogy mennyivel könnyebb lenne egy kis speeddel és már indulsz is le a lejtőn
másik probléma, hogy kivonja a szervezetedből a kalciumot, aminek a következménye a csontok és a fogak tönkremenetele, ezért néznek ki azokon a képeken úgy ahogy. Ha pótolnák a kalciumot valószínűleg sokkal később látszódna meg a nyomai.
A kérdésedre szerintem nem lehet válaszolni. Egyrészt nem nagyon lehet beszerezni tiszta metamfetamint (max ha otthon gyártasz magadnak), már a fű se igazi itthon... Másik meg, ha valakinek hatalmas akaratereje van, akkor nyugodtan használja szerintem, mert meg tudja állni, hogy rászokjon és néhány alkalomból nem lesz hatalmas gond még (ha ésszel csinálja!). Ha meg rászokott, akkor általában már mindegy, előbb-utóbb úgyis lecsúszik és elhagyja magát.
Önmagában, tisztán is rettenet. És erre jön rá, hogy nem pucolják ki előállítás után, max amit bődületesen drágán terítenek.
Lényeg a lényeg: a szintetikus "anyagokat" mindenképpen kerülni érdemes!
A metamfetamint gyógyszerként fel szokták írni, a készítmény neve (többek között?) Desoxyn ( [link]
Szájon át, megfelelő adagolással nem különösen káros. A metamfetamint rekreációs céllal fogyasztók, akik szerhasználata problémás, valóban többnyire szennyezett anyagot fogyasztanak, és súlyos életvitelbeli és mentálhigiénés problémákkal küzdenek, a "meth - not even once" képeken látott átváltozás többnyire ezeknek köszönhető.
köszönöm az érdekes válaszokat!
Én is biztos vagyok benne hogy önmagában is káros a metamfetamin, csak az a problémám, hogy azt nem részletezik, hogy miből is áll az a szenny amit azok szívnak és az szerintem nagyobb elrettentés lenne ha tudnák az emberek milyen ténylegesen mérgező anyagokat tartalmaz.
Hasonló a helyzet például a heroinnal. A tiszta formáját (diamorfint azt hiszem) erős fájdalomcsillapítóként használják és nem okoz olyan károkat mint az utcai heroin ami tele van szennyel.
Úgy hogy szerintem bőven van igazság alapja annak amit írtam hogy tiszta drogoknak nincsenek olyan mellékhatásai közel sem mint az utcán árultaknak.
Persze nyilván vannak pl a metamfetamin esetében álmatlanság, kalciumhiány, idegi problémák stb.
A függőséghez meg annyit hogy szerintem nem annyira egyszerű a történet, hogy használod egyszer-kétszer és képtelen leszel leszokni. Akik kórházakban is kapnak nagyon erős érzéstelenítőket (pl: a fent említett diamorfin) azok sem lesznek függők. Erről van egy nagyon érdekes videó érdemes megnézni:
A meth hosszútávon teszi tönkre az embert, kb évek alatt.
A szervezettől elvonja a kálciumot, de ha csak pár napig használja, nem lesz baja.
Annyit hozzátennék ,hogy egy labori körülmények között létrehozott szert ne keverjünk össze egy utcán kapható szerrel!
Az utcára szánt élvezeti cikk alapból nem lesz 100% tisztaságú ,emellett kézről-kézre megy a szer ,így ahány kézen átment ,annyiszor ütik fel minden hülyeséggel! (A dílereket nem az érdekli ,hogy te minél tisztább szert kapj ,hanem a haszon ami hajtja őket!)
A függőségről meg kb. annyit ,hogy ez egyén függő... kinek mennyire erős a tudata!
Én THC-t illetve MDMA-t veszek magamhoz időnként ,de nem kell a mindennapi életemhez! Egyszerűen úgy vagyok vele ,mint ha mindennap a kedvenc ételemet enném: egy idő után elveszítené varázsát!
"A metamfetamint gyógyszerként fel szokták írni, a készítmény neve (többek között?) Desoxyn"
Poszttraumás stressz vagy figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar esetén (az Egyesült Államokban legalább is) igen, de mint minden pszichoaktív szernél:
* kontrollált keretek között (ennek ellenére - mint más szereknél is - fennáll a rászokás esélye, ezért fontos a folyamatos orvosi kontroll)
* kis adagban és/vagy rövid ideig
* vannak alternatív szerek/kezelési metódusok
Kedves kérdező:
a fő probléma nem azzal van, hogy az emberek nem tudják, milyen szennyező anyagok vannak a drogban, hanem az, hogy:
* eleve nem tudják a szer hatásmechanizmusát és a mellékhatásokat
* olyan "erős" szert szednek, amire - egy normális társadalmat feltételezve - eleve nem lenne szükségük
* egyénileg sokan nem tudják kontrollálni a fogyasztást
Itt nem csak azon van a lényeg,hogy mennyire tiszta a metamfetamin, hanem,hogy mit tolerál a szervezet.. a tisztaságról sok külföldi fórum is vitatkozik. ha a kristályok metamfetamint tartalamaznak akkor lesz hatása garantáltan.mi történne a testével túladagolásnál? hát van aki meghal , van aki még az agyvérzést is túléli,de ha metamfetamin mérgezést kap valaki az az intenzíven végzi és,hogy mi a vége azt az idő eldönti!
Én egyszer próbáltam a metamfetamint. a véleményem az,hogy nem szabad elszívni pipában és nem szabad vénásan se lőni,mert akkor tuti a függőség.valamint felkell kb tudni becsülni mit szeretne valaki elérni a hatásával.Én azt mondom max 50 mg orrba szippantva.tudom nem ez volt a kérdés,de mit lehet mondani arra ha valaki tiszta mettel túl nyomja magát? itt inkább fordítva kell kérdezni. melyik isomerjét fogyasztotta a methnek? mert ugye van 3 db. L-methamphetamine ami kevésbé pszichoakítv. Van Dl-METH ami már erősebb de a legvesélyesebb a jég. az ice. D-methamphetamine.ami 25 %-kal kevesebb testi mellékhatást okoz és 25%-kal kevésbé piszkálja a szivet és a keringést mint a többi változata a methnek.Viszont a túladagolás legtöbbször a D-methtel történik mert a felhasználók nem érzik a testtöltését, a " Bodyload"-ot így van aki túladagolja magát,mert a D-methnél kevesebb testi mellékhatást érez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!