Miért gondolják az emberek, hogy a mikrohullámú sütő annyira káros az egészségükre?
Azért, mert így van.
A mikrohullámok nem tesznek jót az élő sejteknek.A kajában viszont, amit megmikrózol, benne vannak a hullámok.
Azért, mert "sugároz". És ami "sugároz" - teljesen mindegy, hogy az a sugárzás ionizáló/radioaktív-e vagy sem - az az egyszeri ember értelmezésében - tisztelet a kivételnek! - veszélyes, káros, "mindmeghalunktőle". Ugyanez van a mobiltelefonokkal, a Wifi-routerekkel, URH-antennákkal.
És ami az egyszeri embernek állítólagosan veszélyes, attól félni lehet. És amitől félünk, arról lehet mindenféle mendemondákat szőni - lásd a kondenzcsíkok esetét: "biztos permeteznek minket aluizével, meg mikróbákkal" - meg el lehet adni a rettegéshez szükséges kellékeket - jelen esetben az e-szmog mérőt.
A mikrótól félnek, de a mobiltelefontól, ami állandóan a fülükön van, nem. Pedig az ilyen szempontból károsabb.
Egyszerű tudatlanság.
Azért káros, mert természetellenes célirányos energia-átadási módszert alkalmaz (a H2O molekula alap forgási energia-szintjére van beállítva) és ezáltal a víz természetes makroszkópikus szerkezetét fölborítja, mert csak H2O molekula forgására hat. Ellentétben a hagyományos hőköléssel, ami egyszerre hat a haladó, forgási és rezgési szintekre.
Aki érzékenyebb ételekre, italokra (mert vannak ilyenek), azok megérzik a mikróban melegített víz természetellenes jellegét és úgy jellemzik az ilyen vizet: "hideg-meleg".
Sajnos a sok ömjelölt fizikus szutyok (akikből itt Dunát lehetne rekeszteni) szar.t sem ért ehhez, ezért súlykolja áltudományos álláspontját.
A legjobb a nagyfelületű hagyományos hőközlés: öntöttvas platni vagy szervetlen kő, utána a gázláng.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!