A gravitáció be van bizonyítva?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 16. 13:47
1/11 anonim válasza:
Már az, hogy létezik? Szerintem az házilag is elég könnyen bizonyítható egy bárhányszor ismételhető kísérlettel. Ez empirikus bizonyíték. Elméleti bizonyíték egyelőre nincs, vagyis az nem bizonyítható egzakt módon, hogy legközelebb is ugyanúgy fog működni a gravitáció, mint eddig mindig.
2/11 Walter_Dornberger válasza:
A jelenség evidencia, szemlélet útján belátható dolog. A leírására a tömegvonzás törvénye szolgál. A jelenség magyarázatára, terjedési sebességére, sok elmélet létezik, de korántsem biztos hogy az utolsó verziónál tart a tudomány jelenlegi állása.
3/11 A kérdező kommentje:
Tehát, be van bizonyítva mint az hogy egy alma meg egy alma az két alma?
2016. ápr. 16. 14:00
4/11 Walter_Dornberger válasza:
Egészen pontosan mit is kell bizonyítani?
A jelenség fennáll, a gravitáció létezik. Ez evidencia.
A leíró formula (tömegvonzás törvénye) méréssel bizonyított.
A magyarázatról szóló elméletek éppen azért elméletek mert még nem igazolták őket.
5/11 anonim válasza:
Nincs bebizonyítva, tegnap este a művelődési ház felett lebegtem, majd a falu főterén a levegőben leúsztam 15 hosszt. Bár lehet, hogy csak a herbál volt
7/11 A kérdező kommentje:
Csak.
2016. ápr. 16. 14:48
8/11 anonim válasza:
A gravitáció van, ez nem kérdés és be is van bizonyitva. Hogy mi a gravitáció arra nincsen magyarázat csak elméletek.
9/11 anonim válasza:
Szeretnéd megtudni? Ugorj ki a 10. emeletről. A földszintig megbizonyosodhatsz róla. De tudj róla, hogy ez lesz az utolsó kísérleted.
10/11 anonim válasza:
"ez lesz az utolsó kísérleted" - igen, csak ez pont nem kísérlet. A természettudományos kísérletek egyik alapkritériuma a megismételhetőség... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!