Így milyen függvény kapunk?
Figyelt kérdés
Ha egy mennyiség fordítottan arányos egy másik mennyiség négyzetével akkor az értékek egy koordináta rendszerben milyen függvény képét rajzolják ki?
pl.a=1/b^2
+ egy rövid magyarázat.
2010. ápr. 5. 19:38
1/6 A kérdező kommentje:
ahogy így elképzelem,meg számolgattam az jött ki hogy az x^2 függvény x<0 "része" jelenik meg ha a függvény x>0 tartományon nézzük. De nem értem hogy miért,nem kéne valamilyen formában megjelennie az 1/x függvénynek(fordított arányosság)?
2010. ápr. 5. 19:43
3/6 anonim válasza:
előző vok, magyarázatot sajna nem tok, ez nekem magas, de a wolframalpha tuti jól csinálja :)
4/6 A kérdező kommentje:
semmibaj:)nagyon szépen köszönöm.Hihetetlen jó ez az oldal,eddig nem is ismertem.köszi:)
2010. ápr. 5. 20:01
5/6 anonim válasza:
Próbáld meg függvényvizsgálattal, ha nem megy írj privibe.:D
üdv
6/6 anonim válasza:
Ha segít, van egy nagyon jó mobilos függvényábrázoló progi:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!