Tudunk már mesterségesen, más élőlények bevonása nélkül táplálékot előállítani? Ha nem, akkor hogyan lenne ez lehetséges a jövőben?
Úgy képzelem el, hogy különféle vegyszereket összeöntünk, lepárlunk stb. és külön-külön kapunk aminósavakat, lipideket, cukrokat stb. és rendes kaja helyett ezt is ehetnénk.
Itt már tart a technika? Ha nem, akkor szerintetek mikor lesz ilyen?
Aki hallott már a Reichstein szintézisről, és megfelelő szinten tájékozott a témában, az tisztában van azzal, hogy a paprikában található L-aszkorbinsav és a gyógyszeripar által előállított C vitamin pont ugyanaz az L-aszkorbinsav.
A paprika jó példa arra, hogy nem kell a közegnek savanyúnak lennie például, mint a citromban, vagy a csipkebogyóban, hogy a C vitamin hasznosuljon.
Persze aki csak képes női hetilapok szintjén tájékozódik, azt tévútra vihetik.
De, ha van elég pénze, vegye csak a baromi drágán valódi citrusokból kinyert C vitamin tablettát.
Nekem, jó a gyógyszeripar által mesterségesen előállított is, ha plusszban gethesség alatt szedni akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!