A drót nélküli energia-átviteli kísérleteiből tippelek, szerintem fókuszált mikrohullámról lehetett szó.
2016. márc. 2. 09:23
4/13 Tislerics Máté válasza:
Rengeteg összeesküvés elmélet van ezzel kapcsolatban, mivel Tesla halála után az FBI elszállított mindent, amit tudományos munkáihoz használt. Még a jegyzeteit is.
Valamint egyik laboratóriuma rejtélyes körülmények között leégett, mikor Tesla nem tartózkodott ott.
Ha maradt is valami jegyzete a halálsugárról, az az FBI birtokában van. Írj egy E-mailt nekik, hátha küldenek egy másolatot! :D
2016. márc. 2. 09:59
5/13 Tislerics Máté válasza:
Amúgy szerintem sima lézer ágyú volt. Ilyenek ma is vannak. Az sem kizárt, hogy Tesla jegyzeteit felhasználva fejlesztették ki... De ez már megint csak egy összeesküvés elmélet.
2016. márc. 2. 10:01
6/13 Wadmalac válasza:
Tesla kísérletei, elméletei közelében sem jártak a lézersugarak témájának. Én a lézert kizárnám. Akármelyik hullámhossz-tartományban.
2016. márc. 2. 10:24
7/13 anonim válasza:
Wadmalac: Ezt mire alapozod?
2016. márc. 2. 19:30
8/13 Wadmalac válasza:
Mondjuk arra, hogy a lézer koherens sugara akkor még csak elméletben létezett, a leghalványabb ötlet nélkül, hogy hogyan is lehetne ilyen létrehozni. És Tesla kutatásaiban semmi nyoma semmilyen erre hajazó próbálkozásnak. Sem szilárdtest- sem gerjesztett gázlézerre. Még olyan hasonló kutatási irányra sem, ami véletlenül rávezethetett volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!