Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mit kell vagy kellene tudnunk...

Mit kell vagy kellene tudnunk a homeopátiáról?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..

E kérdés és az arra beérkező válaszok miatt kérdezem.

2016. febr. 25. 12:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
Na, most nézem, az enyém is 100-ról 77-re ugrott, sebaj, az ilyeneken úgyse tud segíteni az orvostudomány, hátha majd a homeopátia...
2016. febr. 25. 22:54
 12/16 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon jó válaszok voltak idáig, de pár dologról még nem volt szó:

1: A homeopátia a placebohatáson alapul. Egy homeopátiás szer PONT ANNYIT gyógyít, mint egy placebo szer.

Csak jóval drágább.

2: A homeopátiának VAN mellékhatása!

Régen használtak higanytartalmú tablettát is... ugye senki sem ellenőrzi. Ma is vannak szennyezett tabletták.

Nem életbiztosítás egy homeopátiás szer.

Viszont a fő alkotóelemnek - a CUKORNAK - lehet mellékhatása, pl. egy cukorbetegre.

3: A NOCEBO hatás ugyanúgy jelentkezhet, mint a placebohatás.

2016. febr. 26. 06:28
 13/16 A kérdező kommentje:

Kedves Pencroft Tivald nevű és 11-es számú Válaszolók!

Nem értem berzenkedéseiteket.

A Ti válaszotokat vannak, akik hasznosnak értékelték.

MIT SZÓLJON AKKOR AZ 1-ES VÁLASZOLÓ, AKINEK VÁLASZÁT KÉPESEK VOLTAK 0 %-OSNAK MINŐSÍTENI?!?

Azaz: tökéletesen haszontalannak.

Miközben egy Ő egy olyan kereséséi helyet ajánlott, ami a kérdésemre adott sokoldalú, hivatkozásokkal teli, TÁRGYILAGOS, TÉNYSZERŰ válaszok halmaza.

Csak éppen hosszú, sok időbe telik, ha az ember figyelmet szentelve ennek, és végigolvas.

Köszönöm neki, és szembemenve a 0-kal, vállalva, hogy pontlevonást kapok, válaszát 'hasznos'-nak fogom bejelölni.

Az övét is.

Mert ezidáig én még egyetlen egy választ nem értékeltem.

:)

2016. febr. 27. 08:51
 14/16 A kérdező kommentje:
Bocs a fogalmazási hibákért, de sietve írtam mindezeket...
2016. febr. 27. 08:59
 15/16 anonim ***** válasza:
23%

"Nagyon jó válaszok voltak idáig, de pár dologról még nem volt szó"

[link]

Ahogy erről sem!!!

A kedves szkeptikus úr a gyógyszermaffiával kapcsolatban nem akarna valamit mondani?

Vagy ez teljesen normális, hogy a 3 népbetegség a gyógyszer okozta mellékhatások?

Vagy ez már gáz, hogy ezt megmertem kérdezni? :)

Dr Zacher Gábor toxikológus szerint a gyógyszerek nem olyan hatékonyak, mint gondolnánk illetve ő szerinte és sok orvos és szakember szerint a 3. népbetegségek a gyógyszer okozta mellékhatások!

Én mint szakember mondom, hogy homeopátiában nincs mellékhatás ugyanis olyan szinten hígítva van, hogy nincs benne káros molekula szóval nem tudom miről beszél de feltételezem hogy semmit nem tud a homeopátiáról ha ezt így kimerte jelenteni hogy káros a homeopátia és van mellékhatása, pont ezért nem lehet össze egyeztetni a hagyományos gyógyszerekkel, de ne zavarja, hogy az orvosok is ezt mondják.... :)

Én nem a homeopátiát támogatom, de azért hülyeségeket néha szoktam olvasni és aki a homeopátiát ennyire támadja a hagyományos gyógyszerekkel mi a fene van?

Vagy azzal minden rendben van, mint tudjuk önök szerint, csak, hogy nem olyan hülyék az emberek mint gondolják!

Ezek a gyógyszerek sokkal többe kerülnek és nem is annyira hatékonyak, de gondolom a gyógyszer maffia működéséhez szükséges ez a dolog....

A homeopátia valakinek használ valakinek nem, viszont cserébe nincs mellékhatása, a gyógyszereknek is fontos szerepük van, viszont gyógyszereket is túl lehet adagolni és több kárt okoz mint hasznot ilyen esetben, azért ne mennyen a túlzott szkepticizmus az agyukra, mert úgy látom megárt néha! :)

Ha már az alkalmazott tudományokban vagyunk ezt is illene megemlíteni a hagyományos gyógyszerekről!

2016. márc. 5. 21:58
 16/16 A kérdező kommentje:

Vártam, vártam eddig, hogy valaki válaszol arra a kérdésemre, hogy mit jelent a homeopátia szó magyarul.

Hiába...

Pedig ebből kellene vagy kellett volna kiindulni az egymással való vitázás során.

Aztán következne a fogalom további tisztázása, illetve a módszer értékelése.

Az 1. válaszoló által megadott hely is, ami igen alaposan foglalja össze a homeopátiával kapcsolatos ismereteket, ezzel kezdi. De mintha ezt hiába tette volna meg. (.....)

Brencsán János: ORVOSI SZÓTÁR - idegen orvosi kifejezések magyarázata című szakkönyvnek - nekem a hetedik kiadása van meg, (TERRA, Budapest, 1978) - a 179. oldalán olvasható ez:

homeopathia "HASONSZENVI" gyógymód (...., amely szerint a betegnek olyan anyagot kell..... adni, amely....egészséges emberen az ADOTT BETEGSÉGHEZ HASONLÓ TÜNETEKET idéz elő.)

A kiemelés tőlem származik.

Azaz hasonló SZENVedést előidéző anyaggal való kezelést jelent.

Tehát az, aki itt azt mondja, hogy placebo, az ezzel a meghatározással szembekerül.

A szómagyarázatból egyenesen és ésszerűen következik, hogy mi is az oka az igen nagy HÍGÍTÁSNAK.

2016. márc. 6. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!