Mennyire tartjátok bonyolultnak/nehéznek a differenciálegyenletek témakörét?
A kérdés főként azoknak szól, akik tanultak differenciálegyenleteket.
1. Szerintetek mennyire bonyolult/nehézkes? Válaszod röviden indokold is!
2. Milyen jelleggel tanultad a témakört:
a) Megoldási módszereket egyes spec. tipusokra.
b) Kvalitatív vizsgálatokat.
c) Kvantitatív és kvalitatív vizsgálatokat.
d) Numerikus módszereket.
e) Egyéb. Éspedig mi?
3. Mennyire tartod nehéznek a parciális differenciálegyenletek témakörét? Miért? Milyen szinten tanultad?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Nem olyan vészes. Kettessel átmentem.
Kvantitatív és kvalitatív vizsgálat? Mi a különbség?
A diffegyenletek témaköre bonyolult, mégpedig azért, mert nincs általános eljárás a megoldásukra. Ha veszed az összes diffegyenlet halmazát, és kiválasztasz belőle 1-et, akkor 0 annak a valószínűsége, hogy az megoldható.
Egyébként magas szinten tanultam diffegyenleteket, 2 féléven keresztül volt külön diffegyenletek kurzus, de a fizikában napi szinten használtam. Főképp retardált Green-függvényes megoldási módszert és Fourier-trafós módszert alkalmaztunk.
Valamiért elküldte az előzőt..na mindegy.
Szóval 1 féléves tárgy, aztán 1 félév a numerikus módszerekről majd egy félév parciális diffegyenletek.
A differenciálegyenletek egy elég nehéz témakör.
Megoldási módszereket és numerikus módszereket tanítottak, továbbá egyes vizsgálatokat (pályák).
A parciális differenciálegyenletek témaköre még nehezebb. Szerencsére nem azt kérdezték államvizsgán, mert megbuktam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!