Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy jött ki ennyi %?

Hogy jött ki ennyi %?

Figyelt kérdés

Egy helyi hirdetési újságban olvastam egy nyílászárók forgalmazásával és beépítéséven foglalkozó Bt. hirdetését:

"Műanyag nyílászárók óriási kedvezménnyel!" Alatta nagy piros betűkkel: "Összesen -60%"

Közvetlenül ez alatt kisebb betűkkel: "A nyílászáró árából 30%kedvezmény és a beépítés árából is 30% kedvezmény"

Oké, tehát az összköltségből(anyag+munkadíj) lejön 30% kedvezmény. De akkor mért írtak 60%-ot!

Most melyik állítás az igaz a 60 vagy a 30% kedvvezmény?

Nem értem hogy jött ki nekik ez a 60%. Csak nem összeadták a százalékokat?!

Ha jól emlékszem már általános iskolában tanítanak alapszintű százalékszámítást, de középiskolában biztos. Tehát akinek van egy érettségije, van annyi legalább alapszintű matematikai ismerete, hogy a %-okat nem lehet így összeadni!

Mindenesetre elég komolytalan lehet ez a cég, amelyik így reklámozza magát. Ha egy egyszerű százalékszámítást képtelenek elvégezni, akkor vajon hogyan állítanak ki egy számlát?!

2010. márc. 30. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
De bizony, összeadták a %-okat, mert így sokkal szebbnek látszik. Nem feltételezem, hogy ennyire segghülyék, csak éppen ezzel a megtévesztéssel jobban eladható a cuccuk. Innen is, onnan is 30% az 30%. Ha nagyon zavar, írj nekik egy mailt, vagy fogyasztóvédelem.
2010. márc. 30. 10:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Én kikerülném az ilyen céget.

Egyrészt, mert ha tényleg így jött nekik, hogy két 30%-os akció összeadódik, akkor nem lehet egy IQ-bajnok, és köszi, de ilyenekhez már volt szerencsém, olyan ügyesen beszerelték az ablakot, hogy semmivel sem lett párhuzamos a házban.

Másrészt, ha szándékos csúsztatás, ahogy az előző is feltételezi, akkor egyenesen gerinctelenek. Isten óvjon az ilyenektől.

Harmadrészt még elképzelhető, hogy a reklámszerkesztőnek volt egy nagyon rossz pillanata, amikor úgy gondolhatta, hgoy ez így rendben lehet, akkor viszont a cégnek egy nagyon rossz minőségi mérce, ugyanis soha semmit nem adok úgy ki a kezemből, ami engem vagy a cégemet minősít, hogy ne néztem volna át alaposan.

Negyedrészt pedig akció mindenhol van, így megrohadhatnak a szolgáltatásukkal együtt!:)

2010. márc. 30. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Teljesen felcsigáztál! Én már felhívnám őket, és megkérdezném, hogy hogyan is jött ki nekik ez pontosan.

Ja, és nagyon szépen kérlek, fotózd le, és küldd be a Heti Hetesbe, hadd égjenek egy picit!:)) Ez biztosan bögrét ér.:)

2010. márc. 30. 10:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem az a kedvencem ilyen témában, hogy -20% kedvezmény. Vagyis 20% áremelés? ;)
2010. márc. 30. 10:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Jaja, de olyan gyakran írják így, hogy már szinte fel sem tűnik.:)
2010. márc. 30. 10:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Hülyének nézik az embert :)

Legyen a nyílászáró 10 000 forint, a beszerelés pedig 1 000.

Ha mindkettőből lejön 30%, akkor lesz 7 000 + 700, ami 7 700 forint.

Tehát a végösszeg 11 000 helyett 7 700, ami barátok közt is csak 30% engedmény...

Jó lenne, ha összeadódnának, mert akkor kérnék két ablakot és két szerelést, ami összességében már 120% lenne, tehát ők fizetnének a végén :D Egy jó nagy társasházban van mondjuk 1000 nyílászáró. Hamar csődbe menne a cég :D

2010. márc. 30. 12:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Gondoltam rá, hogy írok nekik egy e-mailt és megkérdezem, hogy is van ez a 60%, de nem éri meg a fáradtságot.

A Heti heteses dolog viszont jó ötlet! Lehet be is küldöm. :)

2010. márc. 30. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!