Hogy jött ki ennyi %?
Egy helyi hirdetési újságban olvastam egy nyílászárók forgalmazásával és beépítéséven foglalkozó Bt. hirdetését:
"Műanyag nyílászárók óriási kedvezménnyel!" Alatta nagy piros betűkkel: "Összesen -60%"
Közvetlenül ez alatt kisebb betűkkel: "A nyílászáró árából 30%kedvezmény és a beépítés árából is 30% kedvezmény"
Oké, tehát az összköltségből(anyag+munkadíj) lejön 30% kedvezmény. De akkor mért írtak 60%-ot!
Most melyik állítás az igaz a 60 vagy a 30% kedvvezmény?
Nem értem hogy jött ki nekik ez a 60%. Csak nem összeadták a százalékokat?!
Ha jól emlékszem már általános iskolában tanítanak alapszintű százalékszámítást, de középiskolában biztos. Tehát akinek van egy érettségije, van annyi legalább alapszintű matematikai ismerete, hogy a %-okat nem lehet így összeadni!
Mindenesetre elég komolytalan lehet ez a cég, amelyik így reklámozza magát. Ha egy egyszerű százalékszámítást képtelenek elvégezni, akkor vajon hogyan állítanak ki egy számlát?!
Én kikerülném az ilyen céget.
Egyrészt, mert ha tényleg így jött nekik, hogy két 30%-os akció összeadódik, akkor nem lehet egy IQ-bajnok, és köszi, de ilyenekhez már volt szerencsém, olyan ügyesen beszerelték az ablakot, hogy semmivel sem lett párhuzamos a házban.
Másrészt, ha szándékos csúsztatás, ahogy az előző is feltételezi, akkor egyenesen gerinctelenek. Isten óvjon az ilyenektől.
Harmadrészt még elképzelhető, hogy a reklámszerkesztőnek volt egy nagyon rossz pillanata, amikor úgy gondolhatta, hgoy ez így rendben lehet, akkor viszont a cégnek egy nagyon rossz minőségi mérce, ugyanis soha semmit nem adok úgy ki a kezemből, ami engem vagy a cégemet minősít, hogy ne néztem volna át alaposan.
Negyedrészt pedig akció mindenhol van, így megrohadhatnak a szolgáltatásukkal együtt!:)
Előző vagyok. Teljesen felcsigáztál! Én már felhívnám őket, és megkérdezném, hogy hogyan is jött ki nekik ez pontosan.
Ja, és nagyon szépen kérlek, fotózd le, és küldd be a Heti Hetesbe, hadd égjenek egy picit!:)) Ez biztosan bögrét ér.:)
Hülyének nézik az embert :)
Legyen a nyílászáró 10 000 forint, a beszerelés pedig 1 000.
Ha mindkettőből lejön 30%, akkor lesz 7 000 + 700, ami 7 700 forint.
Tehát a végösszeg 11 000 helyett 7 700, ami barátok közt is csak 30% engedmény...
Jó lenne, ha összeadódnának, mert akkor kérnék két ablakot és két szerelést, ami összességében már 120% lenne, tehát ők fizetnének a végén :D Egy jó nagy társasházban van mondjuk 1000 nyílászáró. Hamar csődbe menne a cég :D
Gondoltam rá, hogy írok nekik egy e-mailt és megkérdezem, hogy is van ez a 60%, de nem éri meg a fáradtságot.
A Heti heteses dolog viszont jó ötlet! Lehet be is küldöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!