Komolyabb koordináta geometria, pont benne van e a sokszögben?
Utolsónak:
Melyik két egyenes? Síkkal meg lehet oldani? Nem látom át teljesen, hogy hogyan.
Ha csak a síkot határozom meg, az még nem jelenti azt, hogy benne is van.
Hogyan kell így megoldani?
Még egyszer szeretném hangsúlyozni: a megoldásom abban az esetben használható, ha a megadott sokszög MINDEN pontja egy síkban fekszik! Ha nem ez a helyzet, akkor a megoldás igencsak macerás.
Átgondoltam, és az előző javaslatomnál van egyszerűbb módszer is: nem kell két egyenes egyenlete, elég három tetszőleges pont, és a három pont által meghatározott sík egyenlete alapfeladat; van egy képlet, amibe csak be kell helyettesíteni. Ha ez megvan, akkor a vizsgálandó pont koordinátáit behelyettesítve a sík egyenletébe eldönthető, hogy a pont a síkban fekszik vagy sem.
Ez csak elvi útmutató, ha nekem kellene megoldanom, akkor eszerint állnék neki.
Azt ne kérd, hogy írjam le a megoldást, mert bizony már nagyon régen volt, mikor az egyetemen ilyenekkel "boldogítottak" minket. Szerintem vannak itt jó páran, akik sokkal jártasabbak ebben a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!