Alapfokú statisztika kérdés!? AGYTRÖSZTÖK jelentkezését várom az alábbi kérdéssel kapcsolatban!
" Ha egy pékség I. sütödéjében 10 %-kal, míg a II. sütödében 8 %-kal nőtt a termelés, akkor
a teljes termelésből a(z) ______ sütöde részaránya megnőtt, mert _________________________________________________________________________ . "
Légyszi segítsetek! :D Abszolút nem értem, h mi a _______ kell a vonalra írni!!!! Normális válaszokat szeretnék, köszönöm!!!!!!! ^^
termelésből a(z) (első / második) sütöde részaránya megnőtt, mert (csökkent / nőtt a termelékenysége).
No és így megy ? :D
ugyan agytröszt nem vagyok de gondoltam írok egy szájbarágós választ :)
példa pékség 200 kiflit süt mondjuk 100-100 mindkét sütödéjében az egyszerűség kedvéért mert ekkor 50-50% a részarányuk
I sütöde növeli a termelést 10% al akkor 110 kiflit készítenek
II sütöde ezek alapján 108-at
egész pékség 218 kiflit süt amiből I sütöde ~50.46% készített el vagyis az előző ötvenhez képest növelte a százalékát
miszerint a II sütöde viszont hiába növelte a termelését a részaránya mégis csökkent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!