Hogyan lehetne látni este az utcán, ha minden utcai lámpát kicserélnének egy 40W-os izzóra, ami egy fényirányító tányérba van rakva?
Figyelt kérdés
2015. okt. 20. 09:18
11/15 Wadmalac válasza:
Nézd csak meg, milyen teljesítményben mocorogtak a higanygőzlámpák.
12/15 anonim válasza:
Wadmalac!
Megnéztem a linkeket, egyes speciális esetekben lehet, hogy volt ilyen, de ezek nagyon ritkák lehettek (gondolom ezért is emelte ki az szerző).
Általánosságban nem ez a jellemző hidd el.
13/15 Wadmalac válasza:
Most már nem ,de 10-15 évvel ezeleőtt még felénk csupa ilyen volt.
Nekem is volt a műhelyemben egy 500 W-os. Szépen fel is fűtötte. :)
14/15 anonim válasza:
Elhiszem, hogy volt ilyen, de manapság (mifelénk legalábbis) biztos, hogy nincs. Egy vidéki nagyvárosban mi csináljuk a közvil karbantartást 23.000 lámpa van, de 400-as a legnagyobb és abból is szerintem max. kb 200db lehet.
15/15 Wadmalac válasza:
Hát éppen az energiazabálásuk miatt rohamosan lecserélték őket. Nem fogjuk visszasírni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!