Ez hogy van? Fibonacci számok
Figyelt kérdés
Ugye az a keplet hogy f(n)=f(n-1)+f(n-2).a kerdes az hogy a 8.lepcsofokra hanyfelekeppen juthatunk fel ha csak 2ot vagy egyet lephetunk a keplettel 7 jott ki,de valohaban 8 lehetoseg van.akkor ezmost hogyvam?#matematika #Fimpnacci
2015. szept. 12. 15:23
11/17 A kérdező kommentje:
Orulok hogy jol szorakozol:) eszedbe ne jusson segiteni.pont ilyenekre van szuksegem :))szia
Esetleg valaki mas eltudna magyarazni?
2015. szept. 13. 18:41
12/17 anonim válasza:
figyu, az f(n) az egy függvényt jelöl, aminek a változója n
pl. ha f(n)=n*(n+3), akkor f(1)=4, f(2)=10, f(3)=18 stb.
és már itt sem lehetett összeadni a változókat
na a másik, hogy hogyan számolod ki kapásból f(68)-at, vagy bármelyiket kapásból
általában nem könnyű megadni ezt a ZÁRT ALAKOT, ez esetben is furcsa módon gyökök is bejátszanak:
f(n)={[(1+gyök(5))/2]^n-[(1-gyök(5))/2]^n}/gyök(5)
13/17 A kérdező kommentje:
De ha osszeadni nemlehet ebben a fuggvenyben (fn=f(n-1)+f(n-2)akkor ezzel hogy lehet kiszamolni.mondjuk az n=6 es behelyetesittem f6=f5+f4 es hogyan tovabb?
2015. szept. 13. 19:21
14/17 Tom Benko válasza:
Az f(5)=f(4)+f(3)-t helyettesíted be, sít. Vagy alulról építkezel. A 0. fokra (startpozíció) 1-féleképpen juthatsz fel, mert ott állsz. Az elsőre egyféleképpen. Az összes többire annyiféleképpen, ahányféleképpen az előző kettőre összesen. Ezt szépen alulról kiszámolod.
15/17 A kérdező kommentje:
Jol irtam mert en a 6ot irtam te meg az otot.azt ertem hogy 1 1 2 3 5 stb.es akkor ha minden igaz akkor abba a kepletbe beirhatom amit az elobb ,de nem azzal kell kiszamolni.ugye?
2015. szept. 14. 16:04
17/17 A kérdező kommentje:
Na mindegy:D azert koszi!
2015. szept. 16. 12:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!