Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Latin és francia nyelvtan...

Latin és francia nyelvtan mennyire hasonló?

Figyelt kérdés

2015. aug. 2. 18:12
 1/5 anonim válasza:
nem igazán hasonlítanak
2015. aug. 2. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Magyar-latin szakos voltam az egyetemen, és amiko kijöttem Franciaországba, a latin nagyon sokat segített.

De nem a nyelvtanban vagy a helyesírásban, hanem a nyelvértésben, a szavak nemének megtanulásában és a mondatképzésben. (Bár ez utóbbi inkább csak azért, mert már ismertem egy másik nyelvet is, ami a magyartól eltérően ragozódik.)

A francia nyelvtannak nincs sok köze a latin grammatikához.

Gondolom, Te tetted fel az olasz-latin kérdést is, kb. ott is ugyanez a helyzet.

De ha tudsz latinul és franciául, az olasz nagyon könnyen fog menni.

2015. aug. 3. 06:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen én voltam:) csak az erdekelne főként hogy melyiket lenne érdemes Tanulni majd,mivel most egy ev latin utan (latint negyevig fogom tanulni) választhatok majd,hogy franciat /olaszt tanulok mármint ekközül a kettő Közül szeretném valamelyiket,és nem feltétlen azt amelyik könnyebb :))
2015. aug. 3. 09:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Becsülendő, hogy nem félsz a nehézségektől!

Ha a latint szeretni fogod (és ha így állsz hozzá, miért is ne szeretnéd?) jó tanárral és sok akarattal nekiállhatsz a franciának. Sokak szerint ez ugyan "nehezebb", mint az olasz, de ez csak az elején van így, a kiejtés miatt.

Ha ebbe belejössz, később könnyebb lesz, míg az olasznál - de ez csak a saját véleményem, mert én így csináltam -, fordított a helyzet.

De mivel még csak most fogod kezdeni, lesz időd jobban körülnézni a nyelvek között, és azt választani, amelyikhez több kedvet érzel. A latin, mint "alapnyelv" mindenképpen jó választás, még akkor is, ha ezt sokan feleslegesnek tartják, mondván hogy "holt nyelv".

Nekem rendkívül sokat segített.

Sok sikert!

2015. aug. 3. 09:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm zépen, valószínűleg feanciat fogom választani,:))
2015. aug. 3. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!