Megállítható a nagy RECCS?
Mostanában elég sokat olvastam róla mert nagyon érdekel a téma. Van az univerzumban annyi/olyan hatású/minőségű anyag, amely megállíthatja, vagy tuti bekövetkezik, mert az egész világegyetemben nincs annyi anyag? Aki nem tudja mi az, annak: [link] [link]
A lényeg, hogy a világegyetem folyamatosan tágul a sötét anyagnak köszönhetően, és ez a tágulás gyorsul, addig, amíg ezt e széthúzó erőt már nem fogja elviselni az atomrács/atomszerk, és így a világ alkotóelemei az atomoknál is kisebb darabokra fognak szétesni, és ezáltal vége lesz a ma ismert világnak/világegyetemnek.
ezt a*
Van olyan módszer, akár a gravitáció segítségével, ami megállíthatja ezt a tágulást? Mert úgy tudom, a gravitáció a sötétanyag hatásának ellentéte, bár lehet rosszul.
Jelenlegi tudásunk szerint nem állítható meg.
De ne aggódj, addig még sok-sok milliárd évünk van, azalatt rengeteget fejlődhet a tudomány, hiszen a jelenlegi történelmünk is csak mindössze néhány ezer éves, ebből a tényleges tudományos fejlődés talán pár száz évet tesz ki. Milliárd évek múlva valószínűleg egészen más szinten fogják a tudományokat művelni, sőt talán egészen más fajta tudományok lesznek.....
Ezt mi elképzelni sem tudjuk. :-)
szerintem nem lesz nagy reccs
miért lenne? mert elfogy az energia? akkor mi okozzna mozgási energiát, hogy újra összepréselődjön az univerzum? nem logikus...
A folyamatos tágulás miatt nem lesz Nagy Reccs, hiszen az a Nagy Bumm ellentettje!
Nem fog összeroskadni önmagába az, ami folyamatosan tágul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!