Az ősrobbanás után keletkezett csillagokból eccse maradt meg?
Jah, hogy te el sem olvasod a hozzászólásokat, jól van…
> „És aki szórakozik velem, hogy megbízható forrás vagyok-e, annak üzenem, hogy igenis létezik sötét energia,…”
Én nem vitattam, hogy létezik-e a sötét energia. Én azért kérdőjeleztelek meg, mert azt írtad, hogy már csak 50 millió év van hátra a világegyetemnek, és azelőtt pedig azt, hogy még két milliárd év a Napnak. Ami szerintem ellentmondás.
De most úgy nézem, hogy neked az okoz gondot, hogy nem érted, hogyan írják a számokat, mert kevered őket, de segítek:
millió = 10^6 = 1 000 000 (angolul million),
milliárd = 10^9 = 1 000 000 000 (angolul billion),
billió = 10^12 = 1 000 000 000 000 (angolul trillion).
Szóval ha a milliárd helyett milliót írsz, ne csodálkozz, ha félreértenek. (Ez nem olyan, mint az 'egy se' meg az 'eccse'.)
én egy szóval sem állítottam, hogy a csillagok eccsévé alakultak volna.
és csak azért szerepel az egyik hozzászólásomban billió helyett millió, mert elírtam. na ehhez mit szóltok? kiderült az igazság, kiderült hogy értek hozzá.
A nagy okosok majd megmondják hol hibáztam, közben 5-en hatféle választ adtok, és a humorba raknátok a kérdésemet.
Tehát még mindig nem tudom, hogy az ősrobbanás után közvetlenül keletkezett csillagok közül van-e még jelenleg is, vagy már mind megsemmisült, felrobbant, vagy átalakult törpévé?
> „és csak azért szerepel az egyik hozzászólásomban billió helyett millió, mert elírtam. na ehhez mit szóltok? kiderült az igazság, kiderült hogy értek hozzá.”
HA (és ez 'HA' fontos) ott billió szeretne lenne (azaz az univerzumnak még 50 billió éve van hátra), akkor miért ne lehetnének meg néhány billió évig a vörös törpék is?
Tehát ebből az derül ki, hogy az én hozzászólásom is jó, és nem „csak szórakozok” veled.
> „Tehát még mindig nem tudom, hogy az ősrobbanás után közvetlenül keletkezett csillagok közül van-e még jelenleg is, vagy már mind megsemmisült, felrobbant, vagy átalakult törpévé?”
Kevés lehet még, egyet sem láttunk, ami biztosan akkori. Ha van ilyen, akkor jó eséllyel eredetileg is törpe volt, és át se kellett alakulnia.
Ez például egy 14,46(80) milliárd éves csillag:
"Ez például egy 14,46(80) milliárd éves csillag:"
Köszönöm. És azt nem tudod, hogy ez egyszer felrobbant-e már, tehát már volt-e neki valamilyen szakasza, vagy még nem volt?
> „én nem a milliárdot írtam milliónak, hanem az egyik hozzászólásomban milliót írtam a billiárd helyett.”
LoL, a billiárd most került szóba először:
billiárd = 10^15 = 1 000 000 000 000 000.
Olvasd vissza. Csudára nem semmi, ahogy kevered a nagyságrendeket, aztán benyögöd, hogy igazad van, és minden a könyöködön jön ki.
> „Köszönöm. És azt nem tudod, hogy ez egyszer felrobbant-e már, tehát már volt-e neki valamilyen szakasza, vagy még nem volt?”
Ott a Wikipédia-link, azt tudom róla én is, ami ott van.
Más érdekes csillagok:
"én egy szóval sem állítottam, hogy a csillagok eccsévé alakultak volna. "
Nézd csak meg a kiírt kérdésedet:
"Mind elpusztult? Vagy van olyan, ami még megmaradt, esetleg eccse-e maradt?"
Szóval nem, nem pusztult el mind, de egyik sem maradt eccse, mert eredetileg sem volt egyik sem eccse.
"Tehát még mindig nem tudom, hogy az ősrobbanás után közvetlenül keletkezett csillagok közül van-e még jelenleg is, vagy már mind megsemmisült, felrobbant, vagy átalakult törpévé?"
Akkor olvasd el ismét, de most figyelmesebben az #5-ös és a #13-as válaszíró válaszát, biztosan elkerülték a figyelmedet, ha még mindig nem tudod a kérdésedre a választ.
@Charlie O'Brian
eccse = egy se fonetikusan leírva.
Ahhoz képest, hogy milyen hozzászólásokat szoktál írni, nem gondoltam volna rólad, hogy EZT nem tudod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!