Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az ősrobbanás után keletkezett...

Az ősrobbanás után keletkezett csillagokból eccse maradt meg?

Figyelt kérdés
Mind elpusztult? Vagy van olyan, ami még megmaradt, esetleg eccse-e maradt?
2015. jún. 8. 13:14
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

"Amúgy vörös törpék simán megmaradhattak azóta, ezek élettartamát néhány billió évre teszik."

Én azt olvastam, hogy az egész univerzumnak úgy 50 millió éve van vissza, aztán magától megsemmisül minden, a sötét energia szétszedi az atomokat, az elemeket, és minden darabjaira esik szét.

2015. jún. 8. 14:43
 12/35 A kérdező kommentje:
úgyhogy billió évei biztos nincsenek vissza.
2015. jún. 8. 14:44
 13/35 anonim ***** válasza:

> „Én azt olvastam, hogy…”

Link?

Ha komolysággal jössz, ecsém, akkor maradj komoly. Tessék hivatkozni. De hogy téged idézzelek:

> „Én azt olvastam, hogy az egész univerzumnak úgy 50 millió éve van vissza, aztán magától megsemmisül minden, a sötét energia szétszedi az atomokat, az elemeket, és minden darabjaira esik szét.”

> „Akkor a nap miért csak 4 milliárd éves, és miért csak 2 milliárd évig lesz még életképes?”

Szóval ezek szerint a Nap csak úgy 50 millió évig lesz még életképes, VAGY az univerzumnak legalább 2 milliárd éve még hátra van. (Ezt mind a te hozzászólásaidban olvastam. Remélem, megbízható forrás vagy.)

Másrészt mint a linkeken írva van, azok a billió évek úgy jönnek ki az élettartamra, hogy csak azt veszik figyelembe, mennyi idő alatt használja fel a saját tömegét a csillag. Ez pedig azt jelenti, hogy már létezhet 10 milliárd éve is, és mi nekünk pont erre van szükségünk, nem arra, hogy mikor fog megszűnni létezni.

A legöregebb ismert csillag.

[link]

Teóriák az Univerzum sorsáról:

[link]

Amúgy, 13:46, amit írsz, azaz hogy az ősrobbanás után a csillagok nagyobb tömegűek voltak általában, az nem zárja ki, hogy létrejött esetleg egy-két kis tömegű első generációs csillag, ami még ma is létezik. Másrészt amit én írok, abból semmi nem bizonyítja, hogy vannak még első generációs csillagok. Csak én valószínűsítem a fenti linkek alapján.

2015. jún. 8. 15:02
 14/35 anonim ***** válasza:
Hahaha töröltetheted a hozzászólásomat (bár a moderátori döntés előtt értetlenül állok), attól még tartom, hogy ez egy kamu kérdés ebben a formában. Legalábbis remélem. :D
2015. jún. 8. 15:12
 15/35 anonim ***** válasza:
Én inkább azt modnanám tisztelettel, hogy a nyelvtanórák emlékeiből láthatólag "eccse" maradt meg Neked...
2015. jún. 8. 15:13
 16/35 anonim ***** válasza:

"a 4# az mondta, hogy eccse maradt"

Kedves Kérdező!

Pontosítanék. 4. azt mondta, hogy EGY SE maradt. Tényszerűen.

2015. jún. 8. 15:23
 17/35 A kérdező kommentje:

A kérdésem nem kamu. Teljesen tudományos kérdés. Közvetlenül az ősrobbanás után keletkezett csillagokból EGY SE maradt meg?

És aki szórakozik velem, hogy megbízható forrás vagyok-e, annak üzenem, hogy igenis létezik sötét energia, és hogy amiatt távolodnak a csillagok, galaxisok. Egyelőre csak a galaxisok közötti nagy távolságoknál vehető észre, de egyre inkább észrevehető lesz. először eltávolodnak egymástól a galaxisok, aztán a galaxisok szétesnek csillagokká, aztán a csillagok elvesztik a körülöttük keringő bolygóikat, utána a bolygók a holdjaikat, majd maguk a bolygók is szétesnek atomokra, míg nem az atomok is szétesnek protonokra, elektronokra, és neutronokra, persze utána ezek is szétesnek, stb, a folytatást kitalálhatód. valójában nem tudom, hogy ez a szétesősdi mennyi ideig fog tartani, de az biztos, hogy ez így van. TV-ben is hallottam, és amikor még régebben föltettem egy ilyen kérdést, akkor gyakorlatilag szakasztott ugyan ezt válaszolták, mint amit most én neked, azaz megerősítettek abban, hogy ez a "szétesősdi" be fog következni, és hogy nem kell félnem, mert mire oda jutnánk, hogy szétesik a Föld, addigra eltelik még 50 milliárd év.

És egy link a sötét energiáról:

[link]

Úgyhogy felejtsd el, hogy több millió évig fognak megmaradni ezek a fehér törpék (amúgy nem tudom mi lenne velük, miután kiadnák magukból az utolsó anyagot is), ugyanis 45-50 milliárd év múlva az utolsó csillag is szét fog esni alkotórészeire.

És ezek után legyetek szívesek válaszolni a kérdésemre, hogy most akkor vannak még jelenleg olyan csillagok, mely az ősrobbanás után nemsokkal keletkeztek, vagy már megsemmisültek?

2015. jún. 8. 17:19
 18/35 A kérdező kommentje:

Ja, és a Nap nem az ősrobbanás után keletkezett közvetlenül, hanem az ősrobbanás után 8 milliárd évvel, kb 5 milliárd évvel ezelőtt.

Ezt a wikipédiából másoltam:

"A Nap egy G2V színképtípusú csillag, a mintegy 10 milliárd évig tartó fősorozatbeli fejlődésének a felénél jár."

2015. jún. 8. 17:23
 19/35 A kérdező kommentje:
Úgyhogy a mi Napunk is mindössze 10 milliárd évig marad "él", aztán megsemmisül.
2015. jún. 8. 17:24
 20/35 A kérdező kommentje:
*életképes
2015. jún. 8. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!