Az ősrobbanás után keletkezett csillagokból eccse maradt meg?
"Amúgy vörös törpék simán megmaradhattak azóta, ezek élettartamát néhány billió évre teszik."
Én azt olvastam, hogy az egész univerzumnak úgy 50 millió éve van vissza, aztán magától megsemmisül minden, a sötét energia szétszedi az atomokat, az elemeket, és minden darabjaira esik szét.
> „Én azt olvastam, hogy…”
Link?
Ha komolysággal jössz, ecsém, akkor maradj komoly. Tessék hivatkozni. De hogy téged idézzelek:
> „Én azt olvastam, hogy az egész univerzumnak úgy 50 millió éve van vissza, aztán magától megsemmisül minden, a sötét energia szétszedi az atomokat, az elemeket, és minden darabjaira esik szét.”
> „Akkor a nap miért csak 4 milliárd éves, és miért csak 2 milliárd évig lesz még életképes?”
Szóval ezek szerint a Nap csak úgy 50 millió évig lesz még életképes, VAGY az univerzumnak legalább 2 milliárd éve még hátra van. (Ezt mind a te hozzászólásaidban olvastam. Remélem, megbízható forrás vagy.)
Másrészt mint a linkeken írva van, azok a billió évek úgy jönnek ki az élettartamra, hogy csak azt veszik figyelembe, mennyi idő alatt használja fel a saját tömegét a csillag. Ez pedig azt jelenti, hogy már létezhet 10 milliárd éve is, és mi nekünk pont erre van szükségünk, nem arra, hogy mikor fog megszűnni létezni.
A legöregebb ismert csillag.
Teóriák az Univerzum sorsáról:
Amúgy, 13:46, amit írsz, azaz hogy az ősrobbanás után a csillagok nagyobb tömegűek voltak általában, az nem zárja ki, hogy létrejött esetleg egy-két kis tömegű első generációs csillag, ami még ma is létezik. Másrészt amit én írok, abból semmi nem bizonyítja, hogy vannak még első generációs csillagok. Csak én valószínűsítem a fenti linkek alapján.
"a 4# az mondta, hogy eccse maradt"
Kedves Kérdező!
Pontosítanék. 4. azt mondta, hogy EGY SE maradt. Tényszerűen.
A kérdésem nem kamu. Teljesen tudományos kérdés. Közvetlenül az ősrobbanás után keletkezett csillagokból EGY SE maradt meg?
És aki szórakozik velem, hogy megbízható forrás vagyok-e, annak üzenem, hogy igenis létezik sötét energia, és hogy amiatt távolodnak a csillagok, galaxisok. Egyelőre csak a galaxisok közötti nagy távolságoknál vehető észre, de egyre inkább észrevehető lesz. először eltávolodnak egymástól a galaxisok, aztán a galaxisok szétesnek csillagokká, aztán a csillagok elvesztik a körülöttük keringő bolygóikat, utána a bolygók a holdjaikat, majd maguk a bolygók is szétesnek atomokra, míg nem az atomok is szétesnek protonokra, elektronokra, és neutronokra, persze utána ezek is szétesnek, stb, a folytatást kitalálhatód. valójában nem tudom, hogy ez a szétesősdi mennyi ideig fog tartani, de az biztos, hogy ez így van. TV-ben is hallottam, és amikor még régebben föltettem egy ilyen kérdést, akkor gyakorlatilag szakasztott ugyan ezt válaszolták, mint amit most én neked, azaz megerősítettek abban, hogy ez a "szétesősdi" be fog következni, és hogy nem kell félnem, mert mire oda jutnánk, hogy szétesik a Föld, addigra eltelik még 50 milliárd év.
És egy link a sötét energiáról:
Úgyhogy felejtsd el, hogy több millió évig fognak megmaradni ezek a fehér törpék (amúgy nem tudom mi lenne velük, miután kiadnák magukból az utolsó anyagot is), ugyanis 45-50 milliárd év múlva az utolsó csillag is szét fog esni alkotórészeire.
És ezek után legyetek szívesek válaszolni a kérdésemre, hogy most akkor vannak még jelenleg olyan csillagok, mely az ősrobbanás után nemsokkal keletkeztek, vagy már megsemmisültek?
Ja, és a Nap nem az ősrobbanás után keletkezett közvetlenül, hanem az ősrobbanás után 8 milliárd évvel, kb 5 milliárd évvel ezelőtt.
Ezt a wikipédiából másoltam:
"A Nap egy G2V színképtípusú csillag, a mintegy 10 milliárd évig tartó fősorozatbeli fejlődésének a felénél jár."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!