Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Lehetséges időgépet építeni?

Lehetséges időgépet építeni?

Figyelt kérdés

Sok film szól róla, és biztosan sokan hisznek benne, hogy majd 1000 év múlva már lesz időutazás.

De szerintem lehetetlen (legalábbis visszafelé, a múltba), hiszen akkor most is találkoznánk jövőből visszajött emberekkel!

Ha mégis lehetséges, akkor is max az időn lehet lassítani (pl. fénysebességű utazás, gravitációs idősík eltérítés,...), de visszafelé menni a múltban, ami egyszer már megtörtént, az egymillió év múlva sem lesz lehetséges. Szerintem. (Szóval felesleges azon gondolkozni, hogy 'majd ha 30 év múlva lesz időgép, akkor visszamegyek az időben, és megváltoztatok ezt-azt...'.

Szerintetek?

2008. szept. 1. 07:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

A Delta-T antenna a legendás Phoenix projekt eszköze volt. Remélem lehetséges az itt megadott információk alapján megépíteni a készüléket.

Az eszköz alapesetben három antennát vagy tekercset tartalmaz, mindegyik merőleges a másikra. Az elrendezés szinusz és koszinuszos hullámmal van táplálva, így azok 90 fokos fáziseltolásban vannak. Ez létrehoz egy forgó mágneses mezőt az antennák közepén, aminek a szögsebessége egyenlő a bemenő frekvenciával. A harmadik antenna kihúzza a teret a harmadik dimenzióba. Feltételezésem szerint a harmadik bemenője egy fűrészfog jel 1010Mhz körül.

Az elképzelés az, hogy amikor a bemenő frekvencia kb. 300 Mhz, a tér elkezd forogni kb. fénysebességgel. Amikor a frekvencia 400 Mhz körül van, a forgás fénysebesség feletti.

Ha követed Einstein elméletét, hamar realizálhatod az effektust. az FTL térből.

2010. febr. 9. 21:11
 12/28 anonim ***** válasza:

A Bajak féle fluxuskondenzátor(időutazó áramkör):

Meleg nyár volt, épphogy túléltem egy kis csodának köszönhetően. Tudod, épp egy elektrosokkoló készüléket készítettem akkumlátorból, egy kondenzátorból és a kapcsolóból. De minden megváltozott Andrew Dice Clay szombat esti műsora után. Elhatároztam, hogy a gép vezetékéhez hozzáerősítek egy piezoelektromos kristályt, ami egy szamítógép alkatrésze volt és ami zümmög. Furcsa lett minden, amikor lenyomtam a kapcsolót. Láthattam és érezhettem egy jelenséget, amit úgy tudok leírni, mit egy elektromos és érzékeken túli akusztikus hajócsavart. Először fejfájást kaptam. Aztán elvittem az eszközt a Sir Costa's Pizza Cafe-be, ahol korábban dolgoztam és kipróbáltam. Jól működött, ők is fejfájást kaptak. Már a legelején megfigyeltem, hogy az idő nyúlik és nyúlik, míg megállni látszik, mig a készüléket kapcsolgatom. Ez történik az órákban. Láttam a kamerámon és a német gyártámányú karórámon, amit az apámtól kaptam. Az idő úgy tűnik lelassul egy bizonyos időtartamú bekapcsoláskor, aztán felgyorsul, amikor a kapcsolót felengedem, megváltoztatva a kondenzátor állapotát. Ekkor felismertem, hogy ez egy fluxuskondenzátor. Utána szerdán és csütörtökön leírtam, higy lehetne egy belső égésű motort illeszteni az eszközhöz, ezt lehetne használni időutazáshoz.

Hozzávalók:

B1 27 volt táp

C1 1200 uF 50V elektrolit kondenzátor

P1 piezoelektromos átalakító (nem kritikus értékű)

S1 kapcsoló (SPST)

G1 25-ohm tolóellenállás (jövő irányítás)

G2,G3 kapcsoló (SPST) és 1M-ohm potméter (múlt irányítás

John Bajak 1990

2010. febr. 9. 21:16
 13/28 anonim válasza:
igen de csak a karácsonyra lesz kész de az se biztos hogy müköni fog
2010. ápr. 15. 21:50
 14/28 anonim ***** válasza:
48%

A Delta-T antenna

A Delta-T antenna a legendás Phoenix projekt eszköze volt. Remélem lehetséges az itt megadott információk alapján megépíteni a készüléket.

Az eszköz alapesetben három antennát vagy tekercset tartalmaz, mindegyik merőleges a másikra. Az elrendezés szinusz és koszinuszos hullámmal van táplálva, így azok 90 fokos fáziseltolásban vannak. Ez létrehoz egy forgó mágneses mezőt az antennák közepén, aminek a szögsebessége egyenlő a bemenő frekvenciával. A harmadik antenna kihúzza a teret a harmadik dimenzióba. Feltételezésem szerint a harmadik bemenője egy fűrészfog jel 1010Mhz körül.

Az elképzelés az, hogy amikor a bemenő frekvencia kb. 300 Mhz, a tér elkezd forogni kb. fénysebességgel. Amikor a frekvencia 400 Mhz körül van, a forgás fénysebesség feletti.

Ha követed Einstein elméletét, hamar realizálhatod az effektust. az FTL térből.

2010. máj. 16. 22:13
 15/28 anonim ***** válasza:
15%
én a jövőből jöttem 2030-ból ne tuggyátok meg mien király olyan atomerőmű gépem van h. banyeg repülök vele és közbe a gta 25-ön tolom meg van egy szuperfinom tortám ami nem fogy el hiába eszek belőle bármennyit ja és van egy földönkívüli barátnőm
2010. jún. 29. 18:57
 16/28 anonim válasza:

Szerintem egy adott világban nem lehetséges az időutazás. Ismeritek a sliderst? Több párhuzamos dimenzió van, és mindnek van történelme. Vegyünk egy világot (a miénket), amihez képest a többit viszonyítani lehet. Van egy olyan világ, ami a mienkhez képest, csak annyiban változik, hogy egy balatoni nyaraló 5 méterrel arrébb lett megépítve. Az ilyen kis különbségek végtelen dimenziót teremthetnek. A miénkhez képest lehetnek lehetnek óriási változások is (pl: kén-dioxidot lélegzünk).

Időutazás során visszautazunk a múltba, és jelenlétünkkel máris egy új dimenziót teremtünk. Ezért nem találkozunk ebben a világban időutazókkal. De lehet, hogy ez egy olyan univerzum, ahol a fizika törvényei nem engedik meg az időutazást. Vagyis, ha utazunk is, másik világban kötünk ki. Ez az én véleményem.

Dokumentumfilmből hallottam, hogy a jövőbe utazás úgy lenne lehetséges, hogy a fénysebességnél milliószor gyorsabban mozogjunk, így számunkra lassabban telik az idő. A múltba pedig egy feketelyukon keresztül utazunk, de ezt a részt nem értettem.

Ez az én gondolatom, amit zárásként szeretnék ide írni (én találtam ki, nem olvastam, és nem mástól hallottam): A jelenben most vagyunk, a múltba emlékeink, a jövőbe vágyaink által juthatunk.

2010. júl. 5. 19:56
 17/28 anonim válasza:
igen lehetséges, csak még senki nem jutott el odáig, vagy lehet hogy már valaki megcsinálta, csak ő a jövőben ragadt az időgépével együtt, mert nem retour-osra csinálta
2010. okt. 17. 01:06
 18/28 anonim válasza:
100%

Nos, véleményem szerint, ha tegyük fel valaki időgépet épít, és működik is, sosem tudja meg senki. Miért? A válasz egyszerű. HA tegyük fel, visszautazik a múltba, máris megváltozik az általunk ismert világ, hisz minden rezdülésünk a jövőnkre kihat. Szerintem mindenki hallott a pillangóhatás-ról. Tegyük fel, vissza utazol az időben. Valaki meglát az utcán, lehet, hogy nem ismer, de a gondolatmenete megváltozik. Nem ugyanaz történik vele, mint eddig, ennek köszönhetően, megváltozik a családja, ismerősei jövője is. És láncreakcióként, kihat az egész világra egy ember tette. Lehet, hogy valaki így első hallásra nem hiszi, hogy egy emberen múlhat a világ jövője. De tegyük fel, valaki eredetileg nem vett volna cigarettát a boltban, viszont emiatt vesz egyet. Aki EREDETILEG vette volna, az már nem kapja meg a neki szánt dobozt. A boltos jövője is megváltozik, hisz másnak adja az árut, és más lesz a gondolatmenete. Megváltozhat a hangulata, és ha számolunk, mínusz egy cigi van, tehát előbb el fogy a múltban történt változás miatt a készlet. Előbb rendel, és így a cég előbb kapja meg a kérelmet. Namost egy cégnél emiatt megváltozhat az ott dolgozók jövője, ami kihat a dohánytermelőkre. És, már lassan a világ fele megváltozott, hisz gondoljunk vissza, hogy az eddig felsorolt szereplők hozzátartozóinak is változik a jövő. Ennek fényében elképzelhető, hogy a jelenlegi világunkban élő párok, nem ismerkednek meg mivel mást tesznek mint tettek volna, időutazónknak köszönhetően. Így rengeteg gyermek születése meg sem történik. És mi van ha az utazónk születése előtti időbe megy? Nos, elképzelhető hogy a hatás miatt meg sem születik. Így, nem készül el az időgép sem, és más kerékvágásban folyik az élet, és ő eltűnik, mintha nem is létezett volna. Ez természetesen senkinek sem tűnik fel a jövőben sem, hisz mindenki emléke módosul. Aki nem hiszi el, írja már le nekem hogy pontosan mit tett pl. öt évvel ezelőtt, július 23.-án.

Óh és még valami... ez a példa, csak egy ártatlan sétáról szól a múltban. :) Mi van ha hősünk tesz is valamit?

A jövőbe utazás más tészta. Én azt mondom, türelemmel várja ki mindenki. Hisz a következő másodperc is a jövő ;)

2011. máj. 28. 14:28
 19/28 anonim válasza:
Nem értek hozzá de ha például egy bizonyos időre vissza akarsz menni mert például találkoztál valakivel aki azóta már (ne adj'isten)meghalt akkor azt már lehetetlen újraéleszteni!
2011. júl. 27. 19:03
 20/28 anonim válasza:

Mint mondtam nem értek hozzá,de ezt nem hagyhatom ki!

A PARADONTAX nem egy gyógyszer?!?!? :S XD

2011. júl. 27. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!