Valaki megoldaná a következő matek példát?
Figyelt kérdés
3x-17 egyenlő -5x + 72015. máj. 24. 13:53
2/6 A kérdező kommentje:
szükséges lenne a levezetése is
2015. máj. 24. 14:00
3/6 anonim válasza:
3x-17=-5x+7
A -5x et atvisszuk a masik oldalra igy +5x lesz belole.
Ugyanigy a -17 el is. Igy lesz 3x+5x=17+7.
Aztan 8x=24. Atvisszuk a 8 at, de ott mar osztas lesz szorzas helyett. x=24:8, x=3
4/6 A kérdező kommentje:
így már világos, a(-5)-öt nem vittem át arra nem jöttem rá. Köszönöm a segítséget!
2015. máj. 24. 14:15
5/6 anonim válasza:
egyenletmegoldásnál mindig az a cél hogy egyik oldalt az ismeretlen azaz x a másik oldalt pedig egy szám álljon,és a műveleteket mindkét oldalon végre kell hajtani. Ha ezt nem felejted mindig menni fog. majd a bonyolultabb kétismeretleneseknél is ez jusson eszedbe.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönet a tanácsért, épp most küldtem egy újabb kérdést el mert ott is elakadtam, valószínű műveleti hiba csak nem találom melyik a rossz.
2015. máj. 24. 23:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!