Hogyan fejlesszem a képességeim?
A játék nagyon is fejleszti a különböző képességeket.
Valószínűleg ez a "dedó" kategória neked, de szerintem jó játékok a torpedó és a malom is. Vagy a dáma, bár személy szerint én azt nem szeretem. A kedvencem az amőba, más néven ötödölő; bár négyessel is lehet játszani, úgy nehezebb, és jobban is kell tervezni. Ja, és a lényeg, hogy nem "első nyerésig" kell játszani, hanem mondjuk egy kis matekfüzet felén vagy negyedén, amíg be nem telik. Az nyer, akinek több amőbája jött össze.
Végre valaki aki ismeri a heroes-t! Már kezdtem azt hinni hogy mindenki csak fps-el játszik. Én annyit tudok javasolni hogy ne az 5. részével próbálkozz, hanem a 3-al vagy a 4-el, esetleg az új 6-ossal, nagyságrendekkel jobbak.
Amúgy nem tudom mennyire fejleszt ez bármit is, kb 8 éves korom óta játszok vele és mégsem lettem különösebben jó ha stratégiáról van szó.
Ami még van az a lol, az rts (real time strategy) szóval az is segíthet. Itt ugyan megint felmerül a kérdés, hogy 7-8 év Heroes mégis hova fejlesztette a stratégiai érzékemet ha az esetek 80%-ban a csapat legnagyobb noobja vagyok lol-ban, de valószínűleg ott van a hiba hogy azokat a bizonyos stratégiai döntéseket a szükségesnél jóval lassabban hozom meg. Szóval a sebességben a lol biztosan segíthet.
Nem tudom mit értesz te stratégia alatt, de a matematika és a fizika nagyon jól fejleszti a logikát...főleg a versenyfeladatok.
A programozás is nagyon jó a logika fejlesztéséhez. Ebben a témában is vannak nagyon jó agyatjólmegcsavaró feladatok.
A játékokkal a kreativitásodat nem erőst tudod fejleszteni, mivel áltatlában minden előre megírt forgatókönyv alapján történik amit neked követned kell.
Hát ezekhez ne haragudj meg de nem kell sok logika. Szerintem egy Rome total war-hoz sokkal több logika kell és ott is eléggé kibontakozhat az ember. Sokáig játszottam a kettőst de egy idő után az is sematikus lett...sajnos a mesterséges intelligencia nem tudott lekezelni minden helyzetet.
Tulajdonképpen az online játékokkal jobban tudod fejleszteni a képességeidet mivel ott emberekkel játszol és nem egy géppel.
De a sakkot egy másik emberrel játszod. Én a mesterséges intelligencia elleni küzdelemről beszélek. Mivel tudom, hogy hogyan működnek azt is tudom, hogy nem képesek mindenre. Azt nem látják, hogyha rájöttél a stratégiájukra, hogy pl ha kell akkor mondjuk változtassanak módszert...egy idő után ismétli önmagát. Ezért csak egy bizonyos szintig alkalmas.
De a sakk mondjuk egy másik téma mivel a gép minden lépésnél "végigjátssza fejben", hogy melyik a legjobb lépés és mi történhet a legrosszabb esetben ezután. Ha megakarod verni a gépet akkor néhány kulcslépést kell tenned, amire ha rájössz akár mindig megverheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!