Magyar nyelvű mágnes delejezőgép leírást hol találok?
Konkrétan mire akarod használni?
Mert arra, hogy egy darab acélt valamennyire megmágnesezz, egy akármilyen DC áramjárta tekercs elég.
Na azért nem olyan egyszerű az, de nem is olyan bonyolult, acél mágnesezése megoldható nagyon erős, állandó üzemű elektromágnessel is.
Ellenben a mágneses kerámiákhoz nagyon nagy térerősség kell, ott már gyakorlatilag az imulzus mágnesezők jönnek szóba, egy olyat építeni azonban nem könnyű, elsősorban az áramkörök miatt, nem is a tekercs miatt.
"Na azért nem olyan egyszerű az, de nem is olyan bonyolult, acél mágnesezése megoldható nagyon erős, állandó üzemű elektromágnessel is."
Ezért kérdeztem, hogy mire kell, csavarhúzót mágneseztem már csengőtrafó-tekerccsel 12 voltos akkuról. Csak úgy poénból, próbából. Utána szépen felvette az asztalról az M3X5-ös csavart. :D
Igen, de valószínűleg nem vitte telítésbe az acélt az a pirinyó kis tekercs.
Én keményebb acélhoz durván 8000 ampermenetes (!)
gerjesztést használtam.
Amúgy neodímium mágnest ha végighúzol jó párszor a csavarhúzón, azzal lehet, hogyí többet érsz el!
Kerámia mágnest házilag csak nagyon gyengén tudtam fölmágnesezni, pedig durva dolgokat vetettem be... :D
"Amúgy neodímium mágnest ha végighúzol jó párszor a csavarhúzón, azzal lehet, hogyí többet érsz el!"
Ez tény. :) Végül állandó mágnessel csináltam olyan mágneses csavarhúzót, amilyet akartam.
Tulajdonképpen éppen arra voltam kíváncsi, elérek-e egyáltalán valamit a tekerccsel, ezzel a hangyafnyi energiával. :D
Kipróbáltam a hidegen kovácsolást É-D irányba állítva és még az is erősebb lett, mint a tekercses eredményem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!