Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A matematika valóban fejleszti...

A matematika valóban fejleszti a logikát?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 1. 20:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én inkább az általános iskolás "matematikát" tartom durva túlzásnak, inkább "számtannak" és "mértannak" nevezném újra

ahogy régen is hívták... Helyesebb név volt.

2015. ápr. 2. 11:56
 12/12 anonim ***** válasza:

#7es vagyok, bocsánat a megfogalmazásért, már hajnal volt, és lehet nem teljesen úgy ment át a dolog, mint szerettem volna.

Van egy ismerősöm, aki matek szakos volt, végig jó jegyei voltak (4-es,5-ösök) minden esélye meg volt annak, hogy később matematikus végzettsége legyen, de később úgy döntött, hogy ő gimisekkel akar foglalkozni. Szóval teljesen igaz, nem jelenthetjük ki, hogy egyik matek tanárnak sincs köze a matematikához. Ettől még tartom, hogy a középiskolás matek tanárok munkáját nem a matek tudásuk miatt becsülöm meg, hanem a pszichológia, oktatás módszertan, nevelés tan stb tudásuk miatt.

Ismerősöm azért döntött úgy végül hogy matek tanár lesz, mert meg van róla győződve, hogy nagyon sok embernél rosszak az alapok, és sokkal jobb alapokkal rengeteg oylan ember is értené a matematikát, aki azt hiszi hogy nem érti.

2015. ápr. 2. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!