A matematika valóban fejleszti a logikát?
Igen, fejleszti a logikát, mint minden amin gondolkoznod kell, mivel az agyunk oylan mint az izomzat, ha használatban van, akkor fejlődik, erősödik, persze egyéni korlátokon belül.
#5-ös, mindenféle leszólás nélkül tényként mondom, hogy a középiskolás tanárok nagyon messze állnak a matematikától, amit középiskolában tanulunk, azt nem éppen nevezném matematikának, én legszívesebben egy másik nevet adnék neki, pl elő matematika vagy ilyesmi :D Még csak a "bevezetés" címet se érdemli. Ezért van az, hogy ismerek oylat, aki középiskolában versenyeket nyert, egyetemen pedig rájött hogy nem szereti a matekot. A matek tanár szerintem nem a matek tudása miatt van megfizetve, hanem a pszichológia, nevelés tudomány, oktatás módszertan stb tudása miatt. Ezért nem is értem azokat a középiskolás matektanárokat, akik ezekhez nem értenek (azok lényegében semmihez sem értenek igazán)
"mindenféle leszólás nélkül tényként mondom, hogy a középiskolás tanárok nagyon messze állnak a matematikától"
Jórészt sajnos igaz, azonban aki csupa jó jegyekkel egyetemet végzett, arra ezt nem mondanám. Ismerek olyat, aki matek tanári szakot végzett annak idején, most meg prof...
#5-ös, mindenféle leszólás nélkül tényként mondom, hogy a középiskolás tanárok nagyon messze állnak a matematikától, amit középiskolában tanulunk, azt nem éppen nevezném matematikának, én legszívesebben egy másik nevet adnék neki, pl elő matematika vagy ilyesmi :D"
Én is így látom, bár az "elő matematika" kifejezést nem tartom szépnek. (Azt sugallja, mintha ez lenne a "helyes".) Én a középiskolában oktatott "matematikát" így utólag amolyan butított mérnöki matematikaként értelmezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!