Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A dió avasodásakor keletkezik...

A dió avasodásakor keletkezik méreganyag, ha igen, mennyire mérgező? Egy maroknyi avas diótól milyen baja lesz az embernek?

Figyelt kérdés

Anyukám evett kb egy maroknyi (cukros őrölt) avas diót, és utána nem volt jó, nagyon dobogott a szíve. Nagyon félek, nehogy komolyabb baja legyen. Amikor evett, borzasztóan keserű ízt érzett, és utána nagyon csípte, kaparta a torkát. Utána 110 volt a szívverése, és kicsit nehezen kapott levegőt. Most már jobban van, és azt mondja, hogy azért evett belőle, mert nem akarta otthagyni, vagy kidobni. Most kicsit orrhangon beszél, nem tudom miért.


Nem allergiás a dióra, ez biztos. Azért itt a Tudományokban tettem fel a kérdést, mert az Egészség kategóriában nem biztos hogy tudják a választ mi van az avas dióban, hiszen konkrétan arra irányul a kérdésem.


Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítene mindegyik!


2015. márc. 14. 18:50
 1/1 A kérdező kommentje:

"mi van az avas dióban, hiszen konkrétan arra irányul a kérdésem."


Meg persze arra is irányul, hogy egy maroknyi ilyen avas dió mit képes okozni egy embernek, nem-e hal meg tőle az, aki megeszi.

2015. márc. 14. 18:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!