M1 = 3 kg, m2 = 7 kg, m3 = 10 kg. Itt egy feladat, letudnátok vezetni a megoldást?
Szóval van egy ábra, amin van 3 valami, 1--2--3 így vannak összekötve >> van 2 darab kötélerő (K1 és K2),1 valami tömege m1 = 3 kg, 2-esé m2 = 7 kg, 3-asé m3 = 10 kg. Ebből kell kiszámolni a kötélerőket és a valamikre ható gyorsulást. Az egymás után kötött valamiket + irányban húzzuk.
Nem tudom elképzelni, hogy ennyiből ki lehet számolni. Levezetitek?
Szóval szeretnénk látni azt az ábrát.
Mert mi sem tudjuk elképzelni, így valamikből, meg +-ből elég nehéz levezetni.
Nézd csak!
Találtam egy nagyon hasonló példát, ez alapján ki tudod számolni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Ha elakadsz írj.
Köszi! :)
Már jobban értem
13.30-kor írunk, remélem, menni fog.
Nahh..........
1. Van két űrhajós, egy 50 kg-s és egy 120 kg-s, 2 méterre vannak egymástól. Mennyi a köztük fellépő (gravitációs) vonzerő?
m1 = 50 kg
m2 = 120 kg
r = 2 m
Fg =
2. Van egy nagy kő az űrben, a tömege 3exp22 kg, van egy kicsi kő is, a tömege 50 kg. Ezek a kövek 5000 km-re vannak egymástól. Mennyi a kis kőre ható gyorsulás?
//Ezt nem értettem. Rápróbáltam az Fg = 6,67exp-11*m1*m2/r^2
m1 = 3exp22
m2 = 50 kg
r = 5000 km
a =
3. Pont az a ******************** rajz
m1 = 1 kg
m2 = 4 kg
m3 = 5 kg
Fk1 =
Fk2 =
Fh =
annyi a különbség, hogy az m3 doboz lelóg az asztalról, de a másik, ami fent van az 200 N erővel húzza.
Na ebből hámozzatok ki valami értelmeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!