Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy kell csinálni a valószínű...

Hogy kell csinálni a valószínűségszámítást?

Figyelt kérdés
2010. febr. 13. 19:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"A harmadik ember jót mondott."

Hát nem. Illetve csak részben. Ez csak a valószínűségszámítás egyik része, az úgynevezett klasszikus mező. Nem mindig működik. a feltett kérdésre nem válasz, és nem is lehet, mert a kérdés értelmetlen.

2010. febr. 13. 21:43
 12/27 A kérdező kommentje:
Szerintem a még megmagyarázatlan kérdések a legérdekesebbek,legfontosabbak hogy megtaláljuk rá a logikus választ.Pff hogy itt mennyi filozófus próbál meg válaszolni....
2010. febr. 13. 22:08
 13/27 A kérdező kommentje:
Jah és hogy minek a valószínűségét kérdezem,én mindenre kiterjesztve gondoltam,azért nem írtam konkrétumot.
2010. febr. 13. 22:10
 14/27 anonim ***** válasza:
hát nem mindegy, hogy minek akarod kiszámolni a valószínűségét, mert mindennek máshogy kell. mondj 1 példát...
2010. febr. 13. 22:14
 15/27 A kérdező kommentje:
Mondjuk pl.hogy milyen életem lesz hátralévő életembe?Vagy hogy mi történik velem holnap?Nem feltétlen matemetikára gondoltam.
2010. febr. 13. 22:20
 16/27 anonim ***** válasza:

Ez így túl általános, nem lehet értelmezni. Vagy pontosítsd egy kicsit a kérdésed, vagy olvass kicsit utána a neten a valószínüségszámításnak, és akkor majd látod, hogy ennek így nincs értelme.

Ahogy írták: "hogyan kell sportot csinálni?". Attól függ, hogy pontosan mire gondolsz...

2010. febr. 13. 23:24
 17/27 A kérdező kommentje:
De nekem az is tökéletesen megfelel ha valaki megmondja az 5-ös lottó valószínűségszámítását!Egyszer hallottam hogy ki lehet számolni azt hiszem matematika tanáromtól.Mindjárt tudnám hogy szép jövő elé nézek:)
2010. febr. 13. 23:48
 18/27 anonim ***** válasza:
Máramennyiben kitöltessz 43949268 hasábot...
2010. febr. 14. 00:05
 19/27 anonim ***** válasza:
a valószínűségszámítással nem lehet olyan jóslatokat tenni, hogy ez lesz, meg az lesz. Ez nem jövőbelátás. Sokkal inkább a statisztikához van köze, tehát egyetlen eseményre nem értelmezhető a valószínűségszámítás, csak is sokaságokra.
2010. febr. 14. 11:44
 20/27 anonim ***** válasza:
Pár ezer év múlva Dr Sheldon feltalálja a pszichohistóriát, de addig kár a gőzért.
2010. febr. 15. 02:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!