Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van olyan gép, ami növényből...

Van olyan gép, ami növényből iható vizet készít? És, ha van melyik? és ha nincs, hogyan lehetne csinálni?

Figyelt kérdés
utaztam a vonaton és nem vittem magammal italt. jött a hőség és majdnem szomjan haltam. még szerencse, hogy egy bácsi adott.. Néztem ki az ablakon és az a kérés jutott eszembe, milyen király lenne, ha mindenféle növényeket beledobálhatnék egy gépbe és a végén kinyerné belőle a bennük rejlő vizet, és megtisztítaná ihatóvá.
2011. júl. 29. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Én csak olyat ismerek ami növényből tejet csinál.
2011. júl. 29. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Narancs facsaró.
2011. júl. 29. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Növénye válogatja. Van, amelyiket elég megvágni.

Amúgy az utazás hosszától függ... röviedebb útra egyszerűbb vizet vinni, mint egy fél köbméteres gépet.

2011. júl. 29. 19:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez valamiféle lepárló volna. A növények nedvességtartalma elpárolog, majd egy kondenzátorban kicsapódik, és már ihatod is.
2011. júl. 29. 20:23
 5/8 anonim ***** válasza:

1. Nyáron, ha egy zacskót húzol egy ágra amin sok a levél, akkor a levelekből kiáramló vízgőz lecsapódik a zacskó belső falára.

2. Ha kivágsz egy vastag törzsű fát, és egy tálszerű mélyedést faragsz a törzsbe, akkor a kapillárishatás miatt még napokig szivárog fel a víz a földből és megtölti a mélyedést.

Ezek jutottak eszembe.

2011. júl. 29. 21:14
 6/8 anonim válasza:
olyan van ami tehénből tejet,de nemelég h. elbaszodavizet méganővényeketisszépcseszed? :D
2011. júl. 30. 01:15
 7/8 bromkrezol ***** válasza:
Természetesen van, és nem csak vizet tud előállítani a növényből, hanem pálinkát is !!!!
2011. júl. 30. 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:
A növényből a levét ki lehet nyerni facsarással, préseléssel stb. Abból a léből reverz ozmózissal könnyen kinyerhető a tiszta víz. Így akár mérgező növényekből is nyerhető iható víz, de minek. Fordított ozmózissal a pocsolyából, vagy a saját vizeletedből is nyerhetsz ivóvizet, akkor meg minek a növény aprításával vacakolni?
2011. júl. 30. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!